Auto NewsEcoNews

Η Opel γίνεται πλήρως ηλεκτρική!

Η Opel μετατρέπεται σε μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα. Έως το 2028, ολόκληρη η γκάμα μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή θα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Σήμερα, η Opel ήδη προσφέρει ένα πλήθος ηλεκτροκίνητων μοντέλων, αφού αυτή τη στιγμή οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν έντεκα ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, ενώ ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία θα ακολουθήσει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, με την αναβίωση του Opel Manta. Επιπλέον, και οι διάδοχοι του Opel Crossland και του Opel Insignia θα είναι ηλεκτρικά μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Απώτερος στόχος της Opel είναι να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα που ικανοποιούν στο έπακρο τις απαιτήσεις των πελατών: αυτονομία από 500 έως και 800 χλμ. με ικανότητα ταχείας φόρτισης που θα φτάνει τα 32 χιλιόμετρα το λεπτό!

Οι πελάτες της Opel ήδη έχουν πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Όλα τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Opel διαθέτουν ήδη μια έκδοση μηδενικών εκπομπών ρύπων. Αναλυτικότερα, τα Opel Combo-e, Vivaro-e και Movano-e είναι ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, ενώ το Vivaro-e HYDROGEN χρησιμοποιεί τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Στον τομέα των επιβατικών μοντέλων, τα Opel Corsa-e και Mokka-e κατέκτησαν τον περίοπτο τίτλο “Χρυσό Τιμόνι” το 2020 και το 2021 αντίστοιχα, ενώ το νέο Opel Grandland και η νέα γενιά Astra διατίθενται ήδη ως plug-in υβριδικά.

Τέλος, το 2023 αναμένεται το ηλεκτρικό Astra-e με μπαταρία, με πεντάθυρο και Sports Tourer αμάξωμα.

Έντεκα εξηλεκτρισμένα μοντέλα Opel ήδη διατίθενται το 2022:

Επιβατικά Αυτοκίνητα Ελαφρά Επαγγελματικά Οχήματα (LCV)
Opel Corsa-e Opel Combo-e
Opel Mokka-e Opel Vivaro-e
Opel Combo-e Life Opel Vivaro-e HYDROGEN
Opel Astra Plug-in Hybrid Opel Movano-e
Opel Astra Sports Tourer Plug-in Hybrid  
Opel Grandland Plug-in Hybrid  
Opel Zafira-e Life  

 

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!