MotorsportRace News

Η Maserati ανακοίνωσε το αγωνιστικό Project24 των 730 ίππων!

Η Maserati ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευάσει μόλις 62 ειδικά αντίγραφα του supercar MC20 που δεν θα είναι κατάλληλα για κίνηση στον δημόσιο δρόμο. Έτσι, μας παρουσίασε το πιο πρόσφατο από μια μακρά σειρά «παιχνιδιών» μόνο για πίστα που υπόσχονται σοβαρές συγκινήσεις.

Ονομάζεται Maserati Project24 και κατασκευάστηκε για να «ανεβάσει την απόδοση της μάρκας σε ένα νέο επίπεδο αδρεναλίνης στην πίστα», σύμφωνα με την εταιρεία.

Αυτό το αρκετά εντυπωσιακό νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Maserati, που κατασκευάστηκε με βάση την MC20, θα διαθέτει ένα νέο σετ υπερσυμπιεστών προσαρμοσμένων στον νέο V6 3,0 λίτρων “Nettuno”. Η ισχύς αυξάνεται από τους 630 ίππους του μοντέλου δρόμου στους 730 ίππους!

Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις θα πρέπει να είναι εντυπωσιακές, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η Maserati έχει αφαιρέσει τις περισσότερες ανέσεις του MC20 και έχει στοχεύσει σε βάρος μικρότερο από 1.250 κιλά.

Τέλος, το μοντέλο θα διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδους, αεριζόμενα φρένα της Brembo, ζάντες κράματος αλουμινίου 18 ιντσών, τα υποχρεωτικά εσωτερικά αγωνιστικά σύνεργα (αγωνιστικά καθίσματα, κολόνα τιμονιού, κιβώτιο, πεντάλ, ζώνη κλπ.), πολλή κάθετη δύναμη και πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Related posts
MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Formula 1Motorsport

F1: 5ος Γύρος - GP Κίνας [19 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!