Auto NewsNews

Η Hyundai αποκαλύπτει το νέο KONA

Η Hyundai Motor Company αποκάλυψε σήμερα τη φουτουριστική σχεδίαση της νέας γενιάς του κόμπακτ SUV της, του KONA. Το ολοκαίνουριο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε αμιγώς ηλεκτρικό (EV), σε υβριδικό (HEV), με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) και σε σπορ N Line, με το καθένα να έχει το δικό του μοναδικό στυλ.

Το νέο KONA έχει εξελιχθεί σε ένα μεγαλύτερο αλλά ακόμα αστικοκεντρικό SUV με πιο τολμηρό στυλ που μεταφέρει μια πιο δυναμική παρουσία και οδηγοκεντρικό εσωτερικό. Για να παρέχει μεγιστοποιημένο «χώρο διαβίωσης» για τους επιβάτες, το ολοκαίνουριο μοντέλο αυξήθηκε σε μήκος στα 4.355 χλστ., το οποίο είναι 150 χλστ. μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, με βάση το KONA Electric. Κέρδισε επίσης 25 χλστ. σε πλάτος και 60 χλστ. σε μήκος μεταξονίου σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο χωρίς να χάσει καθόλου από την εμβληματική σχεδιαστική του ταυτότητα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα οχήματα που διατίθενται σε πολλαπλά κινητήρια σύνολα, το KONA ξεκίνησε με τη σχεδιαστική ανανέωση του ΚΟΝΑ Electric (EV), η οποία στη συνέχεια προσαρμόστηκε στο συμβατικό μοντέλο που κινείται με βενζίνη. Αυτή η αντισυμβατική προσέγγιση επέτρεψε στη Hyundai να φέρει τη σχεδιαστική λογική LED τεχνολογίας σε όλες τις εκδόσεις KONA, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων εσωτερικής καύσης (ICE), των υβριδικών (HEV) και των σπορ N Line.

Έτσι, η καθαρή, διακριτική εμπρός όψη του νέου KONA χαρακτηρίζει τον καθαρό όγκο του οχήματος, ο οποίος συμβάλλει στην ομαλή αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου. Ο καθαρός όγκος αναδεικνύεται από την Seamless Horizon Lamp, η οποία στην ηλεκτροκίνητη έκδοση διαθέτει parametric pixels, σηματοδοτώντας το πρώτο μοντέλο Hyundai με Pixelated Seamless Horizon Lamp που προσθέτει στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ΚΟΝΑ Electric (EV) ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό στοιχείο σχεδίασης.

Στα ενδότερα, ο μεγαλύτερος εσωτερικός «χώρος διαβίωσης» (living space) του ολοκαίνουριου KONA παρέχει πρακτικά χαρακτηριστικά και μια εξελιγμένη εμπειρία στο αυτοκίνητο για να καλύψει διαφορετικούς τρόπους ζωής, ενώ η σχεδιαστική γραμμή του που προέρχεται από το Kona Electric (EV) τονίζει το εκλεπτυσμένο και φαρδύ εσωτερικό του KONA παρέχοντας έναν ευέλικτο χώρο τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες.

Ταυτόχρονα, οι δύο ευρείες οθόνες 12,3 ιντσών και η κεντρική κονσόλα universal ενισχύουν τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας του αυτοκινήτου, ενώ ο εσωτερικός φωτισμός βελτιώνει την εμπειρία και την ευκολία του χρήστη. Με τον μοχλό ταχυτήτων μετατοπισμένο πίσω από το τιμόνι, παρέχεται μια λιτή διάταξη και πρόσθετος χώρος για αντικείμενα στο κεντρικό τούνελ, ενώ το χωρίς καμπύλες πίσω κάθισμα ενισχύει την αστική αισθητική του KONA του 21ου αιώνα. Αυτός ο χώρος διαβίωσης προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με μέγιστη χρηστικότητα, άνεση και ευκολία, τη στιγμή που στην πίσω πλευρά του οχήματος διατίθεται ένας μεγιστοποιημένος χώρος φόρτωσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες όμως για το ολοκαίνουριο Hyundai KONA θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες.

Related posts
Auto NewsMoto NewsNews

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας: Σε ισχύ από τον Απρίλιο!

Moto NewsNews

Aprilia Tuareg Racing: Ξεκινά η φετινή σεζόν...

Auto NewsEcoNews

Πρώτη ματιά στο ηλεκτρικό Isuzu D-Max…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!