Tuning

Η Hennessey αποκαλύπτει το VelociRaptoR 1000

Το Raptor R είναι η απόλυτη εκδοχή της Ford για τους λάτρεις των pick-up. Για τη Hennessey, είναι απλά το σημείο εκκίνησης για το νέο VelociRaptoR 1000…

Το Ford Raptor R είναι ήδη ισχυρό, αφού εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 5,2 λίτρων, δανεισμένο από τη Shelby GT500. Δεν αποδίδει τόσο πολύ όσο στη Mustang, παράγοντας μόνο (!) 700 ίππους ισχύος και 867 Nm ροπής στο Raptor. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για τη Hennessey, η οποία τοποθέτησε ένα μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή στον κινητήρα μαζί με αρκετές άλλες αναβαθμίσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι τροποποιήσεις θα αυξήσουν την απόδοση του αμερικάνικου pick-up κατά περισσότερο από 40% και όπως υποδηλώνει το όνομα του, VelociRaptoR 1000, το συγκεκριμένο «αγροτικό» αναμένεται να αποδίδει σχεδόν 1.000 ίππους ισχύος και περισσότερα από 1.152 Nm ροπής!

Το VelociRaptoR θα κυκλοφορήσει με εξωτερικές αισθητικές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων νέων εμπρός και πίσω προφυλακτήρων, ενώ θα εφοδιαστεί επίσης με μία μπροστινή μπάρα φωτών LED και ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά εκτός δρόμου.

Τέλος, τα βιβλία παραγγελιών είναι ήδη ανοιχτά για το VelociRaptoR 1000, το οποίο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή του από την Hennessey.

Related posts
Tuning

Στην «τελική ευθεία» για το Auto - Moto World Thessaloniki Tuning Show…

Tuning

AC Schnitzer: Νέες ζάντες AC5 Flowforming σε διαστάσεις 22" και 23"

Auto NewsNewsTuning

NPX1: Το πρώτο ηλεκτρικό της Hyundai με σπορ εξαρτήματα N Performance!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!