Auto NewsMotorsportNewsRace News

Η Ford πάει στο Pikes Peak με το ηλεκτρικό SuperVan 4 των 2.000 ίππων!

Η Ford ανακοίνωσε ότι το αμιγώς ηλεκτρικό SuperVan 4 θα συμμετάσχει στο 101ο Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) το 2023.

Ο θρυλικός αγώνας ανάβασης, που διεξάγεται για περισσότερα από 100 χρόνια, λαμβάνει χώρα κοντά στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο. Διάφορα οχήματα της Ford έχουν συμμετάσχει στον αγώνα για αρκετές δεκαετίες και φέτος η εταιρεία στοχεύει να σπάσει τα ρεκόρ με το SuperVan 4.

Ο Romain Dumas, κάτοχος ρεκόρ PPIHC το 2018 με το VW ID.R, θα βρίσκεται στο τιμόνι του SuperVan 4. Ο Dumas είναι τρεις φορές νικητής του Le Mans και έχει αρκετά ρεκόρ με ηλεκτρικά οχήματα, ενώ έχει συμμετάσχει στο παρελθόν στο PPIHC επτά φορές, ξεκινώντας τη δράση του στο βουνό το 2012.

Το Ford SuperVan 4 θα τροφοδοτείται από ένα τετρακίνητο ηλεκτρικό σύστημα που διαθέτει μπαταρία 50 kWh εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, καθιστώντας το ένα από τα πιο ισχυρά ηλεκτρικά συστήματα κίνησης στον κόσμο.

Το ελαφρύ συνθετικό αμάξωμα από ανθρακόνημα, το roll cage προδιαγραφών FIA και το ρυθμιζόμενο φρενάρισμα το καθιστούν ένα εξαιρετικό «εργαλείο» αναβάσεων.

Το αυτοκίνητο αυτό αποτελεί μέρος μιας πενταετούς συνεργασίας μεταξύ της Ford Performance και των ειδικών στα ηλεκτρικά οχήματα και R&D της STARD.

Το Pikes Peak International Hill Climb πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2023. Η Ford Performance θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φετινή προσπάθεια καθώς πλησιάζει η εκδήλωση…

Related posts
Auto NewsMoto NewsNews

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας: Σε ισχύ από τον Απρίλιο!

Moto NewsNews

Aprilia Tuareg Racing: Ξεκινά η φετινή σεζόν...

MotorsportRace News

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Σαφάρι...

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!