Eco

Η Ford με τις LG Energy Solution και Koç Holding ετοιμάζουν νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Τουρκία!

Η Ford Motor Company, η LG Energy Solution και η Koç Holding υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με σκοπό την κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις κυψελών μπαταριών ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη κοντά στην Άγκυρα της Τουρκίας, ενισχύοντας τα θεμέλια για το ηλεκτρικό μέλλον της Ford στην Ευρώπη.

Η νέα κοινοπραξία θα εγκατασταθεί σε μια οργανωμένη βιομηχανική ζώνη στην Başkent, κοντά στην Άγκυρα. Το έργο βρίσκεται σε καλό δρόμο και αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η παραγωγή προβλέπεται να ξεκινήσει το 2026 με τα τρία μέρη να δεσμεύονται για τουλάχιστον 25 GWh ετήσιας παραγωγικής ικανότητας, η οποία θα μπορούσε δυνητικά να φτάσει και τις 45 GWh.

Για την ιστορία, αυτή η κοινοπραξία βασίζεται στις μακροχρόνιες επιχειρηματικές σχέσεις που διατηρεί η Ford τόσο με την LGES όσο και με την Koç Holding.

Η Ford και η LGES συνεργάζονται για περισσότερο από μια δεκαετία, με την LGES να προμηθεύει το τελευταίο διάστημα μπαταρίες από το εργοστάσιό της στην Πολωνία για την Ford Mustang Mach-E και το E-Transit, ενώ οι Ford – Koç Holding έχουν μία ισχυρή σχέση εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και περιλαμβάνει την επιτυχημένη κοινοπραξία Ford Otosan, η οποία ιδρύθηκε πριν από 60 και πλέον χρόνια.

Related posts
8.5
EcoOn The RoadTest Drives & Rides

Δοκιμή: Kia EV6 Long Range RWD | Ρηξικέλευθο...

Auto NewsEcoNews

EV3: Το νέο κόμπακτ SUV της Kia έρχεται μέσα στο 2024

Auto NewsEcoNews

Η παραγωγή της BYD έφθασε τα 7.000.000 οχήματα νέας ενέργειας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!