MotorsportRace News

Η FIA αποσύρει για φέτος τον αριθμό #43 του Ken Block!

Η FIA ανακοίνωσε ότι αποσύρει τον αριθμό #43 του Ken Block για τη σεζόν του 2023.

Μετά το θλιβερό θάνατο του Block στην αρχή της χρονιάς μετά από ένα ατύχημα με snowmobile, η FIA μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) συμφώνησαν ότι ο αριθμός του δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί φέτος.

Το αφεντικό της FIA, Mohammed Ben Sulayem, δήλωσε: «Δεδομένης της τεράστιας συνεισφοράς του σπουδαίου μας φίλου Ken Block στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και του γεγονότος ότι είχε τόσο υψηλή εκτίμηση από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είναι απολύτως σκόπιμο το #43 του να αποσυρθεί από τη χρήση κατά τη σεζόν 2023 του WRC».

Και συμπλήρωσε: «Αν και είναι μια μικρή χειρονομία, ελπίζουμε ότι θα φέρει κάποια παρηγοριά στην οικογένεια και τους φίλους του αυτή τη στιγμή. Ο Ken ήταν ένας αληθινός θρύλος και η μνήμη αυτού του αληθινού θρύλου θα ζει μαζί μας για πάντα».

Η διευθ. σύμβουλος του WRC, Jona Siebel, πρόσθεσε: «Για τον Ken, η συμμετοχή των θαυμαστών ήταν πρωταρχικής σημασίας, καθιστώντας τον μια αγαπημένη φιγούρα του WRC. Ως άθλημα, η απόσυρση του αριθμού #43 -ένας αριθμός συνώνυμος με τον Ken– είναι το μικρό μας σημάδι σεβασμού για την οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του».