Moto NewsNews

Η BMW παρουσιάζει τη νέα R 12 nineT

Η νέα R 12 nineT παρουσιάζεται τώρα για τα «100 χρόνια BMW Motorrad» και αποτελεί την διάδοχο της R nineT, η οποία λανσαρίστηκε ακριβώς πριν από δέκα χρόνια με την ευκαιρία της 90ής επετείου της BMW Motorrad.

Όπως και η BMW R nineT το 2013, η νέα BMW R 12 nineT είναι μία αυθεντική, ισχυρή, κλασική roadster που προσφέρει πληθώρα επιλογών για σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες customizing και εξατομίκευσης.

Για την ιστορία, πριν από 100 χρόνια, η πρώτη μοτοσικλέτα BMW (η R 32) βασιζόταν ήδη στον επίπεδο δικύλινδρο κινητήρα (flat-twin). Ο αδιαμφισβήτητος σχεδιασμός του boxer, η ισχυρή επιτάχυνση, η μοναδική απόδοση ισχύος, ο χαρακτηριστικός ήχος και η ομαλή του λειτουργία, τον κατέστησαν γρήγορα θρυλικό συνώνυμο των μοτοσικλετών BMW. Με τον αεροελαιόψυκτο boxer κινητήρα, η νέα R 12 nineT συνεχίζει αυτή τη σπουδαία παράδοση, ενώ ο αριθμός 12 στην ονομασία του μοντέλου αναφέρεται στην χωρητικότητα του κινητήρα, όπως συμβαίνει με πολλά μοντέλα στην ιστορία της BMW Motorrad και αντίστοιχα με τη σημερινή R 18.

Όσο αφορά στην εμφάνιση, η νέα R 12 nineT συνδυάζει τον στιβαρό χαρακτήρα του boxer κινητήρα και το εμβληματικό στυλ μοτοσικλετών παλαιότερων εποχών με καινοτόμες τεχνολογίες και μία αρθρωτή φιλοσοφία που προσφέρει στον αναβάτη ένα μέγιστο αριθμό επιλογών εξατομίκευσης.

Η ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια είναι επίσης εμφανής στο επανασχεδιασμένο εμπρός φτερό, στον κύριο προβολέα LED με το μαύρο περιμετρικό φως και στα δύο στρογγυλά όργανα που παραπέμπουν στο παραδοσιακό στυλ άλλων εποχών.

Ως είθισται, προσφέρονται ελκυστικές επιλογές customizing από τη συλλογή γνήσιων αξεσουάρ της BMW Motorrad. Με γνώμονα το customizing, η νέα R 12 nineT διαθέτει επίσης μια μονάδα πίσω φώτων LED ενσωματωμένη στη σέλα, η οποία καθιστά πλέον εύκολη την υλοποίηση μιας «κοντής ουράς».

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας BMW R 12 nineT:

  • Κλασική, αυθεντική σχεδίαση
  • Ποιότητα κατασκευής με προσοχή στη λεπτομέρεια
  • Αεροελαιόψυκτος, 2 κύλινδρος boxer κινητήρας
  • Σχεδιασμένη για customizing
  • Μονοκόμματο σωληνωτό πλαίσιο χωροδικτύωμα με βιδωμένο σε αυτό πίσω πλαίσιο
  • Κλασικοί ακτινωτοί τροχοί με υψηλής ποιότητας ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και Paralever πίσω
  • Σύστημα εξάτμισης στην αριστερή πλευρά με διπλό σιλανασιέ και κωνικές απολήξεις
  • Ακτινικά τοποθετημένες μονομπλόκ 4-πίστονες δαγκάνες, ατσάλια σωληνάκια φρένων
  • Ειδικά κατασκευασμένα, υψηλής ποιότητας γνήσια αξεσουάρ της BMW Motorrad

Related posts
Auto NewsMoto NewsNews

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας: Σε ισχύ από τον Απρίλιο!

Moto NewsNews

Aprilia Tuareg Racing: Ξεκινά η φετινή σεζόν...

Auto NewsEcoNews

Πρώτη ματιά στο ηλεκτρικό Isuzu D-Max…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!