Moto NewsNews

Η BMW παρουσιάζει την R 18 B HEAVY DUTY

Η αμερικανική σκηνή του customizing είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το όνομα του Fred Kodlin, αφού για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Kodlin έχει εστιάσει στο customizing μοτοσικλετών, είτε πρόκειται για ριζικά τροποποιημένες δημιουργίες είτε για εξελιγμένα νέα σχέδια.

Από τη δεκαετία του 1990 μάλιστα έχει διαγράψει μία απίστευτα επιτυχημένη πορεία με τις custom μοτοσικλέτες του συγκεντρώνοντας κάθε τόσο διακρίσεις σε διάφορες σημαντικές εκθέσεις της Daytona, ενώ ήταν ο πρώτος μη Αμερικανός πολίτης που εισήχθη στο Sturgis Hall of Fame.

Τώρα, για πρώτη φορά, ο Fred Kodlin συνεργάστηκε με τον γιο του Len, στο customizing μιας BMW και συγκεκριμένα της BMW R 18 B. Το αποτέλεσμα ήταν η R 18 B HEAVY DUTY, μία μοτοσικλέτα με τυπικό στυλ Kodlin…

Από το πλάι, η γραμμή της σιλουέτας πέφτει απότομα προς τα πίσω από την κομμένη ζελατίνα που προέρχεται από τη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ της BMW και τελικά καταλήγει αρμονικά στις κατασκευασμένες από πλαστικό ενισχυμένο με υαλονήματα, πλευρικές βαλίτσες της Kodlin και στο χαμηλό πίσω τμήμα.

Από πάνω, η R 18 B HEAVY DUTY χαρακτηρίζεται από μια έντονη μεσαία γραμμή στην περιοχή της σέλας και μια ρέουσα σύνδεση με τις πλευρικές βαλίτσες.

Τέλος, το αξιοσημείωτο τεχνικό χαρακτηριστικό του πλαισίου είναι ένα σύστημα αερανάρτησης εμπρός και πίσω, το οποίο υποστηρίζεται από έναν συμπιεστή που διακρίνεται ελάχιστα, τοποθετημένο πίσω από την αριστερή βαλίτσα. Αυτό επιτρέπει στην R 18 B HEAVY DUTY να ανεβαίνει και να κατεβαίνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου, ενώ είναι χρήσιμο όσο και εντυπωσιακό αφού κατά το παρκάρισμα, κατεβαίνει το πλαίσιο το οποίο στηρίζεται σε κρυφά σημεία στήριξης αφήνοντας τη μοτοσικλέτα σκυφτή μόλις λίγα εκατοστά πάνω από την άσφαλτο, σε ετοιμότητα για την επόμενη διαδρομή.

Επίσης, η ομάδα της Kodlin δημιούργησε ένα εντελώς νέο ρεζερβουάρ από μεταλλικό φύλλο -μεγαλύτερο σε μήκος από το αρχικό- με ιδιαίτερο σχήμα και εσοχές στα πλάγια, ενώ η σύνδεση του ρεζερβουάρ με το πίσω πλαίσιο τροποποιήθηκε επίσης για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, ένα εμπρός σπόιλερ που περιλαμβάνει ένα 3χρωμο σύστημα υποδαπέδιου φωτισμού και ένα μπροστινό φτερό είναι επίσης κατασκευασμένα από φύλλο μετάλλου με άνετη εφαρμογή γύρω από τον μπροστινό τροχό 21 ιντσών.

Επιπλέον, η Kodlin δημιούργησε ένα αντίστοιχο για τον πίσω τροχό χρησιμοποιώντας δύο ενωμένα μεταξύ τους πίσω φτερά της R 18 B, στα οποία ενσωματώνονται με πολύ διακριτικό τρόπο τα πίσω και τα πλευρικά φλας.

Τέλος, όσο αφορά στην ιδιαίτερη βαφή που βλέπετε στις εικόνες, οι χρωματικές διαβαθμίσεις έγιναν με πιστόλι ψεκασμού με ημιδιαφανές χρώμα. Η έμπνευση γι’ αυτό ήταν η ανάμειξη των χρωστικών ουσιών στη βαφή και ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο σχηματίζονται ραβδώσεις στο γαλακτώδες βασικό χρώμα όταν αναδεύεται για πρώτη φορά.

Πρόσθετες σχεδιαστικές πινελιές στην R 18 B HEAVY DUTY αποτελούν οι βαμμένες στο χέρι λεπτές ρίγες και ένα σχέδιο στον πίσω προφυλακτήρα που δημιουργήθηκε μέσω αερογράφου συνδυάζοντας την Kodlin και τα “100 χρόνια BMW Motorrad”.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Related posts
Auto NewsIn & OutNews

Βίντεο: Ο Lucas di Grassi προκαλεί με το CUPRA Tavascan τις ακραίες συνθήκες της Lapland…

Auto NewsNews

Νέο CX-80: Στις 18 Απριλίου η αποκάλυψη του εντελώς νέου SUV της Mazda…

Auto NewsNews

Διαθέσιμο για παραγγελίες το νέο Jeep Wrangler 4xe…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!