Auto NewsNews

Η BMW ετοιμάζει head-up display με προβολή σε όλο το παρμπρίζ [video]

Η BMW παρουσίασε εχθές το νέο head-up display της με την ονομασία Panoramic Vision, το οποίο θα προβάλλει σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ τις απαραίτητες πληροφορίες και θα μπει σε ευρεία παραγωγή από το 2025.

Η BMW αναπτύσσει επί του παρόντος μια εντελώς νέα τεχνολογική πλατφόρμα για τη NEUE KLASSE ή αλλιώς τη νέα γκάμα μοντέλων της, που θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε από το 2025. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα θέσει νέα πρότυπα στην ψηφιοποίηση, την βιωσιμότητα και τον σχεδιασμό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, η νέα «τάξη μοντέλων» της BMW θα κατακλύζεται και από νέες τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων και ενός νέου head-up display, με προβολή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ, που θα δημιουργεί μια μοναδική επιφάνεια αλληλεπίδρασης και πληροφόρησης για όλους τους επιβάτες και όχι μόνο για τον οδηγό, όπως συνηθίζεται σήμερα.

Το BMW Panoramic Vision θα προβάλλει πληροφορίες που σχετίζονται με τον οδηγό και τους επιβάτες με μεγαλύτερη ένταση φωτός και αντίθεση σε μια σκουρόχρωμη περιοχή που βρίσκεται στο κάτω άκρο του παρμπρίζ. Αυτό δημιουργεί μια εξαιρετικά ευκρινή εικόνα που είναι πάντα ορατή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ, ενώ οι πληροφορίες που σχετίζονται με την κατάσταση οδήγησης είναι πάντα διαθέσιμες στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή.

Κλείνοντας και δια στόματος Frank Weber (μέλος του Δ.Σ. της BMW και υπεύθυνος για τον τομέα της Ανάπτυξης) τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του επαναστατικού νέου head-up display έχουν ως εξής: «Το παρμπρίζ γίνεται μια ενιαία μεγάλη οθόνη με το νέο μας BMW Panoramic Vision, ανοίγοντας εντελώς νέες δυνατότητες για τον σχεδιασμό των οχημάτων μας. Είτε ο οδηγός αποφασίζει ο ίδιος ποιες πληροφορίες θέλει να εμφανίζονται στο δικό του οπτικό πεδίο, είτε όλοι οι επιβάτες να μπορούν να βλέπουν ολόκληρο το περιεχόμενο. Το επαναστατικό σύστημα προβολής και η πιο καθαρή δομή του cockpit δίνουν μια εντυπωσιακή, νέα αίσθηση χώρου και οδήγησης. Προάγουμε το δοκιμασμένο μας σλόγκαν «μάτια στο δρόμο – χέρια στο τιμόνι» σε ένα νέο επίπεδο».

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!