MotorsportRace NewsWRC

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 | Πέμπτη 8/9/2022 | Έφτασε η μεγάλη στιγμή!

Σήμερα το απόγευμα στις 20:08 μ.μ. θα δοθεί το πράσινο φως για τα πρώτα αγωνιστικά στην υπερειδική στο ΟΑΚΑ και εχθές το απόγευμα έγινε η επίσημη παρουσίαση των ομάδων που θα λάβουν μέρος στον Εθνικό μας αγώνα. Οι παρουσιάσεις έγιναν στον χώρο φιλοξενίας της κάθε ομάδας δίπλα στον χώρο του service και εμείς βρεθήκαμε εκεί και αναφέρουμε…

M-Sport Ford World Rally Team

Στις 5.30 το απόγευμα ξεκίνησε η παρουσίαση της ομάδας της M-Sport Ford, με τον επικεφαλής ομάδας, Richard Millener και τον τεχνικό διευθυντή Chris Williams, υπό το βλέμμα του μεγάλου αφεντικού MalcolmWilson. To παλμαρέ της ομάδας είναι 4 Παγκόσμιοι τίτλοι και 92 νίκες και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί φέτος η ομάδα είναι το Ford Puma Rally1.

H ομάδα θα συμμετάσχει τελικά με 4 πληρώματα και όχι 5 όπως ήταν αρχικά δηλωμένα στις συμμετοχές. Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Loeb, που επιστρέφει μετά από 10 χρόνια στο Ακρόπολις με συνοδηγό την Isabelle Galmiche, οι Craig Breen – Paul Nagle, Gus Greensmith – Jonas Andersson και Pierre Loubet – Vincent Landais. Το 5ο πλήρωμα Andrien Fourmaux – Alexander Coria που αρχικά είχε δηλωθεί στον αγώνα, η Ford απέσυρε την συμμετοχή του δημοσιεύοντας την εξής δήλωση: «Εξαιτίας του ατυχήματος στο προηγούμενο Ράλλυ Βελγίου (δες εδώ) δεν είναι δυνατόν για την ομάδα να επισκευάσει το αυτοκίνητο εγκαίρως για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις». Να σημειώσουμε όμως ότι η φετινή χρονιά δεν ήταν και ότι καλύτερο για τον Andrien Fourmaux, αφού είχε σε 6 αγώνες 4 ατυχήματα  (Μόντε Κάρλο, Κροατία, Ιταλία και Βέλγιο).

Στο χώρο Service της M-Sport Ford θα υπάρχει ακόμα ένα Puma Rally1, αυτό του συμπατριώτη μας Ιορδάνη Σερδερίδη (που είναι και ο μοναδικός ιδιώτης που έχει αγοράσει το αυτοκίνητο) που με συνοδηγό τον φίλο του Frederic Miclotte, θα προσπαθήσουν για μια καλή εμφάνιση.

Hyundai Shell Mobis WRT

Στις 6.00 το απόγευμα στο δικό της χώρο φιλοξενίας έγινε η παρουσίαση της ομάδας της Hyundai, με τον επικεφαλής της ομάδας Julien Moncet και τον τεχνικό διευθυντή Christian Loriaux. To παλμαρέ της ομάδας είναι 2 Παγκόσμιοι τίτλοι, 22 νίκες και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτε φέτος είναι το Hyundai i20 N Rally1. H ομάδα θα συμμετάσχει με 3 πληρώματα και πιο συγκεκριμένα με τους Ott Tanak – Martin Jarveoja, Thierry Neuville – Martin Wydaeghe και Dani Sordo – Candido Carrera.

Toyota Gazoo Racing WRT

Και τελευταία στις 6.30 το απόγευμα έγινε η παρουσίαση της Toyota, της ομάδας που προηγείται μέχρι τώρα και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών αλλά και φυσικά στο αντίστοιχο των οδηγών. Πρώτα μίλησε ο επικεφαλής ομάδας Jari-Matti Latvala μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Tom Fowier…

To παλμαρέ της Toyota είναι 2 Παγκόσμιοι τίτλοι, 74 νίκες και το αυτοκίνητο είναι το Toyota GR Yaris Rally1. Παρόντες όλα τα μεγάλα «βιολιά» της ομάδας. Πρώτος και βασικός «παίκτης» ο Kalle Rovanpera με τον συνοδηγό του Janne Halttunen. Ο 21χρονος Φινλανδός με 5 νίκες σε 9 αγώνες έχει βάλει πλώρη για το Πρωτάθλημα, ενώ οι Elfyn Evans – Scott Martin, Esapekka Lappi – Janne Ferm και Takamoto Katsuta – Aaron Johnston θα παλέψουν για να κρατηθεί η πρωτοπορία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και γιατί όχι και για κάποια πιθανή νίκη στον αγώνα. Μένει να δούμε, εξάλλου πλέον μετράμε ώρες!

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν…

Related posts
MotorsportRace News

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Σαφάρι...

HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolWRCΧρήστος Κίτσος

Ράλλυ Σαφάρι: Με τα Snorkel σε «πρώτο πρόσωπο»…

MotorsportOther RacesRace News

Εντυπωσιακή «εκκίνηση» για το Rotax MAX Challenge…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!