MotorsportRace NewsWRC

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 | Πέμπτη 8/9/2022 | Άναψαν τα φώτα του ΟΑΚΑ

Σήμερα το πρωί είχαμε τα πρώτα δείγματα δράσης, αφού έγινε το shakedown (δες εδώ) για τον αγώνα σε μια ειδική διαδρομή 10 χιλιόμετρα, βόρεια της Λαμίας. Στο χωριό Λυγαριά ήταν η εκκίνηση της, που είχε μήκος 3.62 χλμ. To shakedown είναι μια ειδική διαδρομή που γίνεται πριν απο κάθε αγώνα, με σκοπό να ρυθμίσουν οι οδηγοί τα αυτοκίνητα στις εκάστοτε συνθήκες του αγώνα, έχοντας το δικαίωμα να κάνουν 3 περάσματα από την ειδική. Άτυπος νικητής ήταν ο Ott Tanak με Hyundai i20 rally 1 με χρόνο 2’.37’’.9. Στην δεύτερη θέση ήταν ο ομόσταυλος του στην  Hyundai, Thierry Neuville, ενώ τρίτος o Craig Breen με Ford Puma rally 1, στο ίδιο ακριβώς δευτερόλεπτο (Neuville 2.38΄.2 Breen 2΄΄.38΄.8). Ακολούθησε ο Dani Sordo, με ακόμη ένα Hyundai i20 rally 1, με χρόνο 2’.39’’, ενώ το πρώτο Toyota Yaris rally 1, ήταν μόλις 5ο με τον Esapekka Lappi στο τιμόνι και χρόνο 2’.39’’3. Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Loeb με Ford Puma rally 1, ήταν μόλις 10ος με χρόνο 2’.41’’.9, κάνοντας μόνο 2 περάσματα, αφού στο 3ο έμεινε ανάμεσα στο χώρο του Σ.Ε.Χ. και της εκκίνησης. Μεταφέρθηκε στο χώρο του service park και επισκευάστηκε αμέσως…

ΕΚΟ SSS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Μόλις τελείωσε το shakedown, όλα τα αυτοκίνητα επέστρεψαν στο service park. Έγιναν οι τελευταίες ρυθμίσεις και αφού πλύθηκαν, ανέβηκαν σε αυτοκινητάμαξες και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα. Αργά το απόγευμα, στις 20.00, ξεκίνησε και επίσημα ο αγώνας με την πρώτη ειδική διαδρομή που έγινε μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο Ο.Α.Κ.Α..

Μια ειδική μήκους 1.95 χλμ. όπου τα αυτοκίνητα αγωνίστηκαν ανά ζευγάρια. Η ομάδα της Hyundai ξεκίνησε το Ράλλυ Ακρόπολις με το δεξί καταλαμβάνοντας τις 4 πρώτες θέσεις, με Thierry Neuville, Teemu Suninen που ήταν και η έκπληξη με αυτοκίνητο της κατηγορίας WRC 2 , Dani Sordo και Ott Tanak αντίστοιχα.

Το πρώτο Ford Puma rally 1 τερμάτισε στην 7η θέση με τον Sebastien Loeb, ενώ το πρώτο Toyota Yaris rally 1 στην 8η θέση με τον Kalle Rovanpera.

Στην κατηγορία WRC 2, εκτός από την δεύτερη θέση του Teemu Suninen είχαμε και τους Emil Lindholm και Gaurav Gillπου τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα οδηγώντας από ένα Skoda Fabia rally 2.

Από ελληνικής πλευράς πρώτος ήταν ο Λάμπρος Αθανάσουλας με Hyundai i20 N rally 2, δεύτερος ο Ιορδάνης Σερντερίδης με Ford Puma rally 1 και τρίτος ο Γιώργος Αθανασόπουλος με Skoda Fabia rally 2.

Από εκεί τα πληρώματα οδηγήθηκαν σε parc ferme στο Λουτράκι, από όπου αύριο ξεκινάει ο πραγματικός αγώνας, με 3 σκέλη και 16 ειδικές διαδρομές….

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
MotorsportWRC

WRC: 4ος Γύρος - Ράλλυ Κροατίας [18 - 21 Απριλίου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 1ος Γύρος - 50ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού [20 - 21 Απριλίου 2024]

Formula 1Motorsport

F1: 5ος Γύρος - GP Κίνας [19 - 21 Απριλίου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!