In Pen & InkOld School

Δώδεκα μοναδικές Speed Six από την Bentley

Μετά την επιτυχία των re-make της Blower, η Bentley ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 12 αντίγραφα της Speed ​​Six, του αυτοκινήτου που κέρδισε δύο φορές το Le Mans τη δεκαετία του 1920.

Το Speed ​​Six ήταν μια… επανάληψη επιδόσεων του -6,5 λίτρων- κινητήρα της Bentley, με τον W.O. Η Bentley πίστευε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθεί η ισχύς ήταν να αυξηθεί η χωρητικότητα. Από την άλλη, ο οδηγός Sir Henry ‘Tim’ Birkin διαφώνησε, εξ ου και η ύπαρξη του υπερτροφοδοτούμενου Blower.

Η Bentley λέει ότι 182 Speed ​​Six κατασκευάστηκαν μεταξύ 1928 και 1930, με τις εργοστασιακές αγωνιστικές εκδόσεις με το μικρότερο μεταξόνιο να κερδίζουν στις 24 Ώρες του Le Mans τόσο το 1929 όσο και το 1930 στα χέρια των Woolf Barnato, Tim Birkin και Glen Kidston.

Με διπλά καρμπυρατέρ SU, υψηλότερη αναλογία συμπίεσης και εκκεντροφόρο υψηλής απόδοσης, το αγωνιστικό Speed ​​Six απέδιδε περίπου 200 ίππους και έτρεχε με τελική ταχύτητα περίπου 200 χλμ./ώρα. Ήταν τόσο γρήγορο που το 1929 ο Barnato και ο Birkin σημείωσαν νέο ρεκόρ γύρου και ένα νέο ρεκόρ απόστασης…

Related posts
HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportOld SchoolWRCΧρήστος Κίτσος

Ράλλυ Κροατίας: Από το Delta Rally του ’74, στον τέταρτο γύρο του ’24…

FeaturesHotIn Pen & Ink

Throwback: Όταν η Mitsubishi «έφτιαξε» ένα ηλεκτρικό EVO…

FeaturesIn & OutIn Pen & Ink

Θέμα: Όλες οι Ferrari του Lewis Hamilton!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!