Moto NewsNews

Δύο νέες εκδόσεις για τη Yamaha Ténéré 700

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που η Ténéré 700 της Yamaha κυκλοφόρησε στην αγορά και έγινε ένα νέο σημείο αναφοράς για τις ικανότητες εκτός δρόμου στις μεσαίου μεγέθους μοτοσυκλέτες adventure. Τώρα, δύο πρόσθετες εκδόσεις αποκαλύπτονται για την αγορά της Ευρώπης…

Η γκάμα Ténéré 700 περιλαμβάνει ήδη τη στάνταρ έκδοση, την πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση Ténéré 700 Rally Edition και τη μεγάλης εμβέλειας Ténéré 700 World Raid.

Στη σειρά αυτή προστίθεται τώρα η Ténéré 700 Extreme Edition και η Ténéré 700 Explore Edition, καθένα από τα οποία οδηγεί το μοντέλο σε διαφορετική κατεύθυνση.

Η Ténéré 700 Extreme Edition, όπως υποδηλώνει το όνομα, αναβαθμίζει τις δυνατότητες της Ténéré εκτός δρόμου, προσθέτοντας την ανάρτηση από την έκδοση World Raid στο πιο λεπτό, ελαφρύ και μικρότερο σχήμα του στάνταρ μοντέλου.

Το πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι KYB και το αντίστοιχο πίσω αμορτισέρ έχουν το καθένα 20 χλστ. μεγαλύτερη διαδρομή από τη stock μοτοσυκλέτα, αυξάνοντας τη μπροστινή διαδρομή στα 230 χλστ. και την πίσω στα 220 χλστ. Η απόσταση από το έδαφος αυξάνεται κατά τον ίδιο τρόπο, από 240 χλστ. σε 260 χλστ.

Με την Ténéré 700 Explore Edition, η Yamaha πηγαίνει τη μοτοσυκλέτα προς την άλλη κατεύθυνση, αφήνοντας την ανάρτηση και εστιάζοντας στο ρόλο της ως περιηγητή και όχι ως εκτός δρόμου μοτοσυκλέτα.

Για το σκοπό αυτό, αποκτά ένα ψηλότερο, φαρδύ παρμπρίζ με συνολική επιφάνεια 50% μεγαλύτερη από αυτό της τυπικής σχεδίασης, καθώς και quickshifter, μαζί με βραχίονες στήριξης για βαλίτσες. Ως προαιρετικός εξοπλισμός με επιπλέον κόστος μπορούν να επιλεγούν είτε σκληρές βαλίτσες από αλουμίνιο είτε μαλακές τσάντες.

Η ανάρτηση του Explore Edition προέρχεται και πάλι από την KYB, όπως και στις άλλες εκδόσεις της μοτοσυκλέτας, η διαδρομή της όμως μειώνεται κατά 20 χλστ. και στα δύο άκρα σε σύγκριση με το τυπικό Ténéré 700.

Στην Ευρώπη, το Ténéré 700 Extreme Edition και το Explore Edition θα κυκλοφορήσουν στους αντιπροσώπους τον Απρίλιο, με το Extreme Edition να κοστίζει 900 ευρώ περισσότερο από το βασικό Ténéré 700 και το Explore Edition να έρχεται στα 800 ευρώ περισσότερο από τη βασική έκδοση. Αρχικά, οι νέες εκδόσεις θα πωλούνται στη Γαλλία, όπου κατασκευάζεται το Ténéré 700, καθώς και στην Ιταλία και τη Γερμανία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Auto NewsNews

Volkswagen: Έκπτωση έως 7.000 ευρώ στα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!