In & Out

Βίντεο: Πρώτη δοκιμή του Ken Block πίσω από το τιμόνι του Hoonipigasus των 1.400 ίππων!

Το Μάιο, ο Ken Block αποκάλυψε το νεότερο αγωνιστικό του αυτοκίνητο: Μια πλήρως custom Porsche που κατασκευάστηκε για να λάβει μέρος στην ανάβαση του Pikes Peak. Ονομάστηκε Hoonipigasus και είναι ένας «πύραυλος» ενός τόνου με τετρακίνηση και 1.400 ίππους!

Το κανάλι Hoonigan στο YouTube δημοσίευσε ένα βίντεο την Τρίτη που δείχνει την πρώτη δοκιμή του Hoonipigasus, που πραγματοποιήθηκε στο Pueblo Motorsports Park, το οποίο βρίσκεται ακριβώς νότια του Colorado Springs. Η ομάδα επέλεξε αυτήν την πίστα χάρη στο υψηλότερο υψόμετρο της, που την καθιστά μια καλή προσομοίωση των συνθηκών που θα αντιμετωπίσει ο Block στο βουνό.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο ημερών των δοκιμών, το BBi Autosports (το κατάστημα που κατασκεύασε το Hoonipigasus) επικεντρώθηκε στο να διασφαλίσει ότι ο κινητήρας είχε «ανοίξει» και η ανάρτηση είχε ρυθμιστεί σωστά. Ο Block χρειάστηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητο ουσιαστικά χωρίς τη βοήθεια της υπερτροφοδότησης κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας πριν αυτό αναβαθμιστεί στην αυξημένη ισχύ τη δεύτερη ημέρα.

Ο Block είπε στις κάμερες ότι πάλευε με την απότομη υπερστροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής. Σε κάποια στιγμή μάλιστα έχασε το πίσω μέρος και βγήκε εντελώς από την πίστα, χρησιμοποιώντας τα αμμώδη σκάμματα για να επιστρέψει στην άσφαλτο. Όπως λέει ο Block στο βίντεο, είναι καλύτερα να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα τώρα. Γιατί όταν τρέχει στο Pikes Peak, δε θα υπάρχουν τα σκάμματα για να τον προστατεύσουν…

Related posts
Auto NewsIn & OutNews

Βίντεο: Ο Lucas di Grassi προκαλεί με το CUPRA Tavascan τις ακραίες συνθήκες της Lapland…

Auto NewsIn & OutNews

Macallan και Bentley δημιούργησαν ένα ουίσκι πιο ακριβό και από αυτοκίνητο!

FeaturesIn & OutIn Pen & Ink

Θέμα: Όλες οι Ferrari του Lewis Hamilton!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!