In & Out

Βίντεο: Δείτε το επετειακό Volkswagen Golf R 20 Years να «γυρίζει» στο Nurburgring!

Το Volkswagen Golf R είναι εδώ και καιρό ένα από τα πιο γρήγορα hot hatch της αγοράς και το νέο Golf R 20 Years (δες εδώ) ανεβάζει τις επιδόσεις σε ένα εντελώς νέο επίπεδο ως το πιο ισχυρό Golf παραγωγής που δημιουργήθηκε ποτέ. Το Golf της ειδικής αυτής έκδοσης έχει πλέον ξεπεράσει τους ρυθμούς του γύρω από το θρυλικό Nurburgring Nordschleife και είναι επίσημα το ταχύτερο VW με σήμα R που έχει περάσει ποτέ στην πίστα.

Κατασκευασμένο για να τιμήσει τη μνήμη δύο δεκαετιών από την άφιξη του Golf R32, το Golf R 20 Years συνοδεύεται από μια σειρά από αναβαθμίσεις απόδοσης σε σχέση με το τυπικό Golf R της τρέχουσας γενιάς. Αλλά πόσο πιο γρήγορο είναι, ακριβώς; Το Golf R 20 Years σημείωσε επίσημο χρόνο γύρου 7:47:31, ο οποίος είναι περισσότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα ταχύτερος από το βασικό μοντέλο. Εκτός βέβαια από το διθέσιο Golf GTI Clubsport S, το οποίο παραμένει μπροστά κατά περισσότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου (πριν από σχεδόν έξι χρόνια), επομένως δεν είναι το πιο «γρήγορο Golf όλων των εποχών».

Οι αναβαθμίσεις ξεκινούν κάτω από το καπό, με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα των δύο λίτρων να αποδίδει τώρα 333 ίππους, αύξηση 13 ίππων σε σχέση με το τυπικό Golf R. Οι προσαρμογές στον υπερσυμπιεστή του αυτοκινήτου βελτιώνουν την απόκριση του κινητήρα, ενώ μια νέα λειτουργία δημιουργεί «έκρηξη» στροφών φτάνοντάς άμεσα στις 2.500 σ.α.λ. κατά την εκκίνηση, ενισχυμένη από το σύστημα εξάτμισης Akrapovic. Περαιτέρω τροποποιήσεις έχουν γίνει στο λογισμικό του οχήματος, επιτρέποντας πιο γρήγορες αλλαγές από το επτατάχυτο κιβώτιο DSG. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται μια βελτίωση σε σχέση με το τυπικό Golf R στο χρόνο 0-100 χλμ./ώρα με 4,6 δευτερόλεπτα και μια τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα

Το νέο Golf R 20 Years κινείται πλέον με ζάντες 19 ιντσών, οι οποίες μπορούν να βαφτούν σε μοναδική απόχρωση Lapiz Blue και να εφοδιαστούν προαιρετικά με ελαστικά Michelin Cup 2. Θα παρατηρήσετε το ειδικό σήμα “R 20” διάσπαρτο στον πίσω προφυλακτήρα και την κολόνα της πόρτας του αυτοκινήτου, ενώ μια κομψή εφαρμογή από ανθρακονήματα έχει εφαρμοστεί στο εσωτερικό ταμπλό του αυτοκινήτου για να σας υπενθυμίσει ότι οδηγείτε κάτι ιδιαίτερο.

Οι αριθμοί παραγωγής δεν θα είναι περιορισμένοι, αλλά η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει να παράγει αυτήν την αναβαθμισμένη έκδοση Golf R στα μέσα του 2023.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsIn & OutNews

Βίντεο: Ο Lucas di Grassi προκαλεί με το CUPRA Tavascan τις ακραίες συνθήκες της Lapland…

Auto NewsIn & OutNews

Macallan και Bentley δημιούργησαν ένα ουίσκι πιο ακριβό και από αυτοκίνητο!

FeaturesIn & OutIn Pen & Ink

Θέμα: Όλες οι Ferrari του Lewis Hamilton!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!