Auto NewsNews

Αυξημένη αυτονομία και επιδόσεις για το ανανεωμένο Polestar 2

Η Polestar αποκάλυψε μια διακριτικά αναθεωρημένη έκδοση του Polestar 2 για το 2024. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν ανανεώσεις στο σχεδιασμό του, καθώς και πιο ουσιαστικές τροποποιήσεις κάτω από το αμάξωμα.

Οι μεγαλύτερες τεχνικές αλλαγές αφορούν στους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες, που και στις δύο περιπτώσεις είναι καινούργιες. Η έκδοση ενός κινητήρα διαθέτει ένα νέο σύνολο που παράγει 300 ίππους ισχύος και 490 Nm ροπής, σημαντικά αυξημένες κατά 67 ίππους και 158 Nm αντίστοιχα.

Σε συνδυασμό με αυτή την επιπλέον ισχύ, ο κινητήρας έχει μεταφερθεί στον πίσω άξονα, πράγμα που σημαίνει ότι το βασικό Polestar 2 είναι πλέον πισωκίνητο. Αυτό βοηθά τη νέα έκδοση με τον έναν κινητήρα να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση 1,2 δευτερόλεπτα λιγότερα από ότι το προηγούμενο μοντέλο με νέο χρόνο στα 6,2 δευτερόλεπτα.

Το Polestar 2 με διπλό κινητήρα έχει νέους ηλεκτροκινητήρες και στους δύο άξονες, οι οποίοι τώρα παράγουν συνολικά 421 ίππους ισχύος και 740 Nm ροπής, μειώνοντας το χρόνο 0-100 χλμ./ώρα κατά σχεδόν 2 δευτερόλεπτα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Η μετάδοση ισχύος των ηλεκτρικών κινητήρων είναι επίσης αρκετά διαφορετική από πριν, με μια πιο σημαντική μερίδα την απόδοσης ισχύος στον πίσω άξονα στα πιο σπορ προγράμματα οδήγησης του αυτοκινήτου.

Το προαιρετικό Performance Pack βασίζεται στη διάταξη του μοντέλου με διπλό κινητήρα, παράγοντας περισσότερη ισχύ -476 ίπποι συνολικά- και μειώνοντας περαιτέρω το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν ακόμη δύο διαθέσιμα πακέτα μπαταριών -μεγάλης και μικρής εμβέλειας- τα οποία έχουν τις δικές τους αναβαθμίσεις τόσο σε υλικό όσο και σε λογισμικό. Η χωρητικότητα της μπαταρίας για τον μονό κινητήρα είναι 69 kWh, βοηθώντας τον να επιτύχει αυτονομία 520 χλμ. (αύξηση 40 χλμ. σε σχέση με πριν). Τα μοντέλα μεγάλης εμβέλειας με έναν κινητήρα διαθέτουν νέα μπαταρία 82 kWh και έως και 635 χλμ. αυτονομίας, ενώ οι εκδόσεις διπλού κινητήρα έχουν πλέον σχεδόν 600 χλμ. αυτονομίας. Οι ταχύτητες φόρτισης έχουν επίσης βελτιωθεί, με ισχύ φόρτισης 135kW και 205kW.

Όπως και πριν, τα μοντέλα Performance Pack διαθέτουν επιπλέον χρυσές λεπτομέρειες γύρω από τα τετραπίστονα φρένα Brembo και τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Öhlins.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν ορισμένα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, αλλά ο καθαρός, μινιμαλιστικός σχεδιασμός παραμένει όπως πριν.

Κλείνοντας, όπως συμβαίνει με όλα τα Polestars, τα νέα “2” μπορούν να παραγγελθούν μόνο μέσω διαδικτύου και τα πρώτα μοντέλα της νέας έκδοσης θα φτάσουν στους πελάτες από τις αρχές του τρίτου τριμήνου του επόμενου έτους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέο πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης από τη Citroen

Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!