Auto NewsEcoNews

Αποκάλυψη για το Volkswagen ID.7

Η Volkswagen παρουσίασε το νέο ID.7, το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας για τη μεσαία κατηγορία, το οποίο θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο στην Ευρώπη και την Κίνα, και από το 2024 στη Βόρεια Αμερική.

Πρόκειται για ένα κλασικό σεντάν και με σχεδόν πέντε μέτρα μήκος και ένα ευρύχωρο εσωτερικό, είναι ικανό να κάνει υπερ-άνετες μετακινήσεις, ενώ σύμφωνα με τη Volkswagen είναι σε θέση να διανύσει μέχρι και 700 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο της MEB με εντελώς νέα, εξαιρετικά αποδοτική γενιά ηλεκτροκινητήρα. Με 286 ίππους, είναι ο πιο ισχυρός και με την υψηλότερη ροπή ηλεκτροκινητήρας σε ένα Volkswagen ID μοντέλο μέχρι στιγμής, ενώ έχει βελτιστοποιηθεί πάνω απ’ όλα όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Έτσι, ανάλογα με τα μεγέθη των μπαταριών, προβλέπεται ότι θα είναι δυνατή αυτονομία έως και 700 χλμ. και η χωρητικότητα φόρτισης θα είναι έως και 200 kW περίπου. Ως εκ τούτου, το ID.7 θα αναδεικνύει την καταλληλότητά του για πελάτες που οδηγούν μεγάλες αποστάσεις.

Σε αυτό συντελεί και το ευρύχωρο εσωτερικό που περιλαμβάνει νέα καθίσματα μασάζ και την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πανοραμική ηλιοροφή, η οποία είναι με έξυπνο γυαλί και μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ αδιαφανών και διάφανων ρυθμίσεων με έλεγχο αφής ή φωνητική εντολή, ενώ άλλα αξιοσημείωτα σημεία του εσωτερικού είναι η οθόνη του infotainment των 15 ιντσών, το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, το ηχοσύστημα 700 watt της Harman Kardon με 14 ηχεία υψηλής τεχνολογίας και μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας κλιματισμού ενσωματωμένη στο ανώτερο επίπεδο του συστήματος infotainment καθώς και κουμπιά για τις προτιμητέες λειτουργίες με δυνατότητα ελεύθερης αντιστοίχισης.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι το νέο ID.7 είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσαριστούν από τη Volkswagen έως το 2026. Μόνο εφέτος παρουσιάζεται το νέο ID.3 (δες εδώ), το ID. Buzz με μακρύ μεταξόνιο και το ID.7, ενώ ένα ηλεκτρικό συμπαγές SUV και η έκδοση παραγωγής του ID. 2all (δες εδώ) σε τιμή κάτω των 25.000 ευρώ έχουν προγραμματιστεί για το 2026.

Όσο για το νέο ID.7, αυτό θα παράγεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Emden (Γερμανία) για τις αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, ενώ τα αντίστοιχα μοντέλα ID.7 της Κίνας θα παράγονται τοπικά.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Auto NewsNews

Volkswagen: Έκπτωση έως 7.000 ευρώ στα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!