Auto NewsEcoNews

Αποκάλυψη για το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Courier της Ford

Η Ford αποκάλυψε σήμερα το E-Transit Courier, ένα εντελώς νέο αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα που προσφέρει βελτιωμένη συνδεσιμότητα και παραγωγικότητα για τους πελάτες των συμπαγών van οχημάτων.

Αρχίζοντας από το σύστημα κίνησης, αυτό είναι αμιγώς ηλεκτρικό και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους πελάτες μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης, διαθέτοντας έναν ισχυρό κινητήρα 100 kW και δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving), ενώ η Ford Pro εκτιμά ότι το E-Transit Courier θα είναι δημοφιλές στους πελάτες που φορτίζουν στο σπίτι. Πιο συγκεκριμένα, το Ford Pro Charging στοχεύει σε νυχτερινή φόρτιση AC με ισχύ 11 kW στο σπίτι σε 5,7 ώρες,  με την τελευταία να μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να επωφεληθεί ο πελάτης από τα φθηνότερα τιμολόγια ενέργειας κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του οχήματος ή το λογισμικό φόρτισης σε αμαξοστάσιο.

Για την υποστήριξη σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, το όχημα προσφέρει δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC έως 100 kW. Έτσι, η Ford αναμένει ότι το σύστημα μπορεί να προσθέσει 87 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε χρόνο 10 λεπτών, ενώ η φόρτιση από 10% σε 80% θα διαρκεί λιγότερο από 35 λεπτά!

Όσο αφορά στην εμφάνιση, ο ολοκαίνουργιος σχεδιασμός του αμαξώματος του E-Transit Courier προσφέρει αυξημένη ικανότητα φόρτωσης σε όλες τις διαστάσεις, αφού το πλάτος μεταξύ των θόλων των πίσω τροχών είναι 1.220 χλστ., επιτρέποντας στο συμπαγές van να μεταφέρει για πρώτη φορά δύο ευρωπαλέτες.

Ο συνολικός όγκος φορτίου είναι πλέον 2,9 m3, τιμή μεγαλύτερη κατά 25% σε σχέση με εκείνη του απερχόμενου μοντέλου και ο όγκος αυτός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω με τη χρήση ενός νέου χαρακτηριστικού που συναντάται στο διαχωριστικό της καμπίνας και του χώρου φόρτωσης, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να μεταφέρουν αντικείμενα όπως σανίδες ή σωλήνες μήκους άνω των 2,6 μ., ενώ το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι 700 κιλά και το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης 750 κιλά.

Στα ενδότερα, το E-Transit Courier προσφέρει έναν ιδιαίτερα ολοκληρωμένο στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει μοναδικά χαρακτηριστικά. Όπως το τιμόνι τύπου squircle, το οποίο εξασφαλίζει βελτιωμένο χώρο στην περιοχή των ποδιών και καλύτερη ορατότητα οδηγού, ο τοποθετημένος στην κολώνα του τιμονιού επιλογέας ταχυτήτων, το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα και το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, που σε συνδυασμό προσφέρουν έναν συγκριτικά αυξημένο διαμορφώσιμο αποθηκευτικό χώρο.

Ταυτόχρονα, ο πίνακας οργάνων “digiboard” περιλαμβάνει ένα ψηφιακό σύμπλεγμα με οθόνη 12 ιντσών εμπρός από τον οδηγό και μια κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών που υποστηρίζεται από το τελευταίο σύστημα SYNC 4 της Ford, το οποίο διαθέτει ως στάνταρ εξοπλισμό την ασύρματη συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι το E-Transit Courier είναι το επόμενο βήμα εξηλεκτρισμού των επαγγελματικών οχημάτων της εμβληματικής οικογένειας Transit. Έτσι, το νέο μοντέλο έρχεται να πλαισιώσει τώρα τα μεγαλύτερα E-Transit και E-Transit Custom στο χαρτοφυλάκιο της Ford Pro.

Το ολοκαίνουργιο E-Transit Courier θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 18 έως τις 20 Απριλίου, και έχει προγραμματιστεί να μπει στην παραγωγή αργότερα το 2024. Όμως οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν μοντέλα Transit Courier με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες από το καλοκαίρι του 2023 για παράδοση πριν από το τέλος του έτους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Auto NewsNews

Volkswagen: Έκπτωση έως 7.000 ευρώ στα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!