Auto NewsNews

Αποκάλυψη για τα νέα Peugeot 2008 & E-2008 [video]

Το Peugeot 2008 που είναι το best-seller στην αγορά των Β-SUV για πάνω από τρία χρόνια, προχωρά σήμερα ένα ακόμα βήμα στην σταδιοδρομία του και παρουσιάζεται με ανανεωμένο σχεδιασμό, βελτιωμένο εσωτερικό και αναβαθμισμένα κινητήρια σύνολα.

Αρχίζοντας από την εμφάνιση, το νέο Peugeot 2008 που μόλις αποκαλύφθηκε εναρμονίζεται σχεδιαστικά με τα τελευταία μοντέλα της γαλλικής εταιρείας και αυτό γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στο μπροστινό μέρος, στο οποίο πλέον υπάρχουν πιο έντονες οι «νυχιές του λέοντα» και το νέο σήμα τύπου ασπίδας, που είδαμε στα νέα 408 και 508.

Αντίστοιχα αλλαγμένο –αλλά σε μικρότερο βαθμό- είναι και το πίσω μέρος, στο οποίο πλέον έχουμε ανασχεδιασμένα πίσω φώτα LED με πιο έντονο το μοτίβο των «τριών νυχιών» και μια νέα οριζόντια ακμή ανάμεσά τους, η οποία τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτου (1.987 χλστ. με τους καθρέφτες) και κάνει το γαλλικό κόμπακτ SUV ακόμα πιο μοντέρνο και δυναμικό, τη στιγμή που η ανανέωση στην εξωτερική εμφάνιση περιλαμβάνει νέα σχέδια για τις ζάντες (από 16 έως 18 ιντσών) και έξι νέα χρώματα (Selenium Grey, Cumulus Grey, Okenite White, Nera Black, Elixir Red και Vertigo Blue).

Στα ενδότερα τώρα, οι αλλαγές στο ανανεωμένο μοντέλο είναι πιο περιορισμένες και εντοπίζονται στη νέα μεγαλύτερη οθόνη του infotainment (10 ιντσών σε όλες τις εκδόσεις) και στον ανασχεδιασμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων (επίσης 10 ιντσών), ο οποίος έχει ακόμα και 3D απεικόνιση, αλλά μόνο στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού GT.

Από εκεί και πέρα, νέες στην καμπίνα είναι και οι υφασμάτινες ταπετσαρίες όπως και ο επιλογέας για τις χειροκίνητες εκδόσεις, ενώ πλέον υπάρχει και ατμοσφαιρικός φωτισμός καθώς και θύρες USB-C, αντί των USB-A του απερχόμενου μοντέλου.

Όσο αφορά στα κινητήρια σύνολα, στη βάση αυτών και ειδικότερα σε αυτά με τους θερμικούς κινητήρες δεν έχουμε αλλαγές. Έτσι, στους βενζινοκινητήρες έχουμε δύο τρικύλινδρες επιλογές 1,2 λίτρων, με την πρώτη να αποδίδει 100 ίππους και τη δεύτερη 130 και δύο κιβώτια: ένα μηχανικό έξι σχέσεων (μοναδική επιλογή για το 100άρι) και ένα αυτόματο οκτώ σχέσεων (προαιρετικό για αυτό με τους 130 ίππους), ενώ για όσους αγαπούν το πετρέλαιο, το 1.500άρι BlueHDi με τους 130 ίππους παραμένει και συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο ΕΑΤ8 κιβώτιο.

Για τους λάτρεις τώρα της οδήγησης εκτός της «πεπατημένης», δυστυχώς και πάλι δεν υπάρχει κάποια τετρακίνητη έκδοση, αλλά διατίθεται και πάλι το Grip Control (όπως και στο απερχόμενο μοντέλο), το οποίο στέλνει την ισχύ σε όποιον μπροστινό τροχό έχει περισσότερη πρόσφυση και περιλαμβάνει τρία επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Άμμος, Λάσπη και Χιόνι) και συνδυάζεται με ελαστικά για όλες τις εποχές.

Σχετικά τώρα με το E-2008 ή αλλιώς το ηλεκτρικό 2008, η Peugeot έχει αυξήσει την ισχύ από 136 σε 156 ίππους και έχει εφοδιάσει το κόμπακτ SUV της με μία μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh (από 50 που ήταν στο απερχόμενο μοντέλο), με σκοπό το ανανεωμένο E-2008 να μπορεί -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- να παρέχει αυτονομία 406 χιλιομέτρων, αντί των 345 του προκατόχου του.

Επιπλέον των παραπάνω -και θέλοντας να εναρμονιστεί στην εξηλεκτρισμένη εποχή που διανύουμε- η Peugeot θα διαθέσει το 2024 το 2008 και σε μία ήπια υβριδική 48V έκδοση, η οποία θα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων Puretech 136 ίππων με ένα κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων με ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα.

Κλείνοντας, το νέο Peugeot 2008 θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του Vigo στην Ισπανία και θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, με την γκάμα του να περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις (Active, Allure, GT) και τέσσερα κινητήρια σύνολα, συμπεριλαμβανομένης και της νέας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης.

Related posts
Auto NewsMoto NewsNews

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας: Σε ισχύ από τον Απρίλιο!

Moto NewsNews

Aprilia Tuareg Racing: Ξεκινά η φετινή σεζόν...

Auto NewsEcoNews

Πρώτη ματιά στο ηλεκτρικό Isuzu D-Max…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!