Auto NewsNews

Ανανέωση για τις Mercedes-Benz GLA και GLB

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε τα ανανεωμένα crossover GLA και GLB για το 2024.

Το «ζευγάρι» έλαβε αρκετές ίδιες ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναθεωρημένων μπροστινών προσόψεων και των νέων στάνταρ προβολέων LED, ενώ η Mercedes ανέβασε επίσης το επίπεδο του βασικού εξοπλισμού και στα δύο.

Εμφανισιακά, νέες γρίλιες κοσμούν τα δύο crossover, με την GLB να αποκτά έναν πιο στιβαρό μπροστινό προφυλακτήρα με προστασία κάτω από το αμάξωμα.

Παράλληλα, ένα νέο χρώμα Spectral Blue Metallic και νέα σχέδια τροχών σε μεγέθη 18 και 20 ιντσών είναι διαθέσιμα και για τα δύο μοντέλα.

Όσο αφορά στο εσωτερικό, τα νέα GLA και GLB θα κυκλοφορήσουν με δύο οθόνες 10,25 ιντσών στο ταμπλό από το βασικό επίπεδο εξοπλισμού.

Επίσης, περιλαμβάνονται εφαρμογές ασύρματης σύνδεσης Apple CarPlay και Android Auto, με τη Mercedes να επενδύει το τιμόνι από δέρμα Nappa, ενώ η έκδοση AMG Line θα διατίθεται με θερμαινόμενο τιμόνι για πρώτη φορά και στα δύο μοντέλα.

Τα GLA220, GLΑ250, GLB250 και GLB250 4Matic διαθέτουν όλα τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με ένα νέο ήπιο υβριδικό σύστημα που αποδίδει 190 ίππους στην έκδοση «220» και 224 ίππους στις εκδόσεις «250».

Και φυσικά, οι σχεδιαστικές ανανεώσεις ισχύουν και για τις εκδόσεις AMG, οι οποίες θα έχουν μπροστινές όψεις με νέο στυλ…

Το έμβλημα της AMG βρίσκεται τώρα στο καπό, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να τοποθετεί ανασχεδιασμένους προβολείς LED και νέα πίσω φώτα στα δύο crossover.

Στο εσωτερικό, το γρήγορο «ζευγάρι» διαθέτει το τιμόνι AMG Performance νεότερης γενιάς και το πιο πρόσφατο λογισμικό MBUX της εταιρείας.

Σχετικά με τους κινητήρες, στις εκδόσεις AMG o υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων της εταιρείας έχει την ίδια ισχύ 306 ίππων όπως πριν. Έτσι, η Mercedes λέει ότι η AMG GLA35 μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 5,1 δευτερόλεπτα, ενώ η AMG GLB35 είναι 0,3 δευτερόλεπτα πιο αργή. Και οι δύο διαθέτουν το οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της AMG και την τετρακίνηση 4Matic.

Η Mercedes-Benz GLA και η GLB του 2024 και οι AMG παραλλαγές τους θα φτάσουν στους αντιπροσώπους αργότερα φέτος. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει αποκαλύψει την τιμή εκκίνησης για τα ανανεωμένα μοντέλα, αλλά θα λάβουμε αυτές τις πληροφορίες όταν πλησιάζει η ημερομηνία πώλησής τους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsMoto NewsNews

Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας: Σε ισχύ από τον Απρίλιο!

Moto NewsNews

Aprilia Tuareg Racing: Ξεκινά η φετινή σεζόν...

Auto NewsEcoNews

Πρώτη ματιά στο ηλεκτρικό Isuzu D-Max…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!