Auto NewsNews

Έρχεται νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV από την Alfa Romeo!

Η Alfa Romeo σχεδιάζει να λανσάρει μια νέα ναυαρχίδα στη γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών SUV το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας.

Αυτό το «νέο μοντέλο» αναμένεται να είναι ένα πλήρως εξελιγμένο μεγάλο SUV, το οποίο θα εισαχθεί στον τομέα της αγοράς που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν τα Audi Q8 e-tron, Mercedes EQS και BMW iX, ενώ θα συνοδεύει έναν πλήρως ηλεκτρικό αντικαταστάτη του Stelvio, το οποίο θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με την ηλεκτρική Giulia.

Αναμένετε το νέο μοντέλο να χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική STLA Large από τη μητρική εταιρεία της Alfa Romeo, τη Stellantis.

Ο Imparato λέει ότι η Alfa Romeo θα κοιτάξει να αποκαλύψει πρώτα ένα μεγάλο σεντάν, «γιατί όταν κοιτάς τα ηλεκτρικά, κοιτάς την αυτονομία και αν μιλάς για αυτονομία, μιλάς για σεντάν».

Το SUV είναι πιθανό να χρησιμοποιεί τις ίδιες διαμορφώσεις κινητήρα με το σεντάν και έτσι θα πρέπει να υπάρχει ένα βασικό μοντέλο με 350 ίππους και ένα Veloce μεσαίας κατηγορίας με περίπου 800 ίππους, ενώ είναι λιγότερο σαφές, ωστόσο, εάν θα υπάρχει ένα SUV ισοδύναμο με το αναμενόμενο, τριπλού κινητήρα σεντάν Quadrifoglio των 1.000 ίππων…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με 1000 ηλεκτρικά άλογα η επόμενη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio!

Το αφεντικό της Alfa είπε επίσης: «Όλα είναι καθορισμένα, σχεδιαστικά, μέχρι το 2027». Αυτό σημαίνει ότι η εμφάνιση του σεντάν έχει κλείσει, αλλά ότι το SUV, το οποίο θα φτάσει αργότερα, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Έτσι, ένα λανσάρισμα μοντέλου παραγωγής δεν είναι πιθανό μέχρι το 2027 ή ακόμα και το 2028, αλλά είναι ήδη δυνατό να πούμε ότι ως αντίπαλος των υπαρχόντων ηλεκτρικών SUV, το αυτοκίνητο είναι πιθανό να έχει τιμή περίπου 100.000€.

Related posts
Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Auto NewsNews

Volkswagen: Έκπτωση έως 7.000 ευρώ στα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!