Auto NewsNews

Έρχεται νέο ηλεκτρικό SUV από τη Ford

Η Ford περιέγραψε τα σχέδιά της για επιπλέον ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, αποκαλύπτοντας μια νέα επιχειρηματική start-up μονάδα που ονομάζεται Ford Model e, η οποία θα παραδώσει τρία νέα ηλεκτρικά SUV έως το 2024.

Να θυμίσουμε επίσης, ότι η Ford υπέγραψε συμφωνία με τον Όμιλο Volkswagen για να εξασφαλίσει πρόσβαση στο στην πλατφόρμα MEB του γκρουπ, η οποία προορίζεται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η οποία θα αποτελέσει τη βάση δύο από αυτά τα μοντέλα, ενός πενταθέσιου, μεσαίου μεγέθους SUV και ενός πιο σπορ crossover. Το τρίτο νέο EV θα είναι μια ηλεκτρική έκδοση του crossover Puma.

Αυτά θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κολωνία, το οποίο αυτή τη στιγμή υφίσταται μια αναβάθμιση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μετατρέπεται από το σπίτι του Fiesta σε ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων με δικό του εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών.

Το μεσαίου μεγέθους SUV τώρα θα είναι πιθανότατα παρόμοιο σε μέγεθος με το Volkswagen ID.4, χρησιμοποιώντας την ίδια βάση. Η αρχιτεκτονική MEB μπορεί να φιλοξενήσει μια μπαταρία 77 kWh το πολύ και η μάρκα λέει ότι το μοντέλο θα μπορεί να διανύσει 500 χλμ. με μία φόρτιση. Η πλατφόρμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για διαμορφώσεις κίνησης στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς, με αποδόσεις μεταξύ 140 ίππων και 300 ίππων για τα πιο ισχυρά μοντέλα τετρακίνησης.

Βέβαια, το όνομα για το συγκεκριμένο SUV δεν έχει επιβεβαιωθεί και αυτό δε θα γίνει μέχρι να αποκαλυφθεί το αυτοκίνητο, αλλά η παραπάνω εικόνα αποκαλύπτει πώς θα μπορούσε να φαίνεται.

Επίσης, μας αποκαλύπτει ότι το SUV θα έχει μια ογκώδη εμφάνιση που θα απέχει αρκετά από την τρέχουσα γκάμα της εταιρείας, με ψηλή γραμμή καπό, νέα αρχιτεκτονική φωτισμού LED και κλειστή μάσκα, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να μας δώσει την πρώτη ματιά στην ολοκαίνουργια ηλεκτρική σχεδιαστική γλώσσα της Ford.

Related posts
Moto NewsNews

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK

Auto NewsNews

Η Hyundai αποκάλυψε το ανανεωμένο i30

Auto NewsNews

Volkswagen: Έκπτωση έως 7.000 ευρώ στα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!