Πριν λίγες μέρες, η Piaggio παρουσίασε στο Νέο Δελχί την εξηλεκτρισμένη νέα έκδοση του θρυλικού τρίκυκλου Ape με τη νέα ονομασία Ape E–City. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία εισέρχεται για τα καλά στην αγορά ηλεκτροκίνητων της Ινδίας στοχεύοντας σε ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς.
Πρωτοπορώντας στον τομέα της αστικής μετακίνησης για 70 χρόνια, το τρίκυκλο Ape γίνεται τώρα ηλεκτρικό και μάλιστα λανσάρει μια νέα τεχνολογία εναλλαγής μπαταριών. Αυτή επιτρέπει στο χρήστη να αλλάξει τη μπαταρία του τρίκυκλου όταν αυτή εξαντληθεί, σε ειδικούς αυτοματοποιημένους σταθμούς και έτσι το Ape E-City έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την ηλεκτρική του αυτονομία εξυπηρετώντας στο μέγιστο τις ανάγκες της αστικής μετακίνησης ακόμα και στις πολυπληθείς μεγαλουπόλεις της Ινδίας.
Το νέο Ape E-City κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Piaggio Group στο Baramati, στην επαρχία της Maharashtra και είναι διαθέσιμο στην ινδική αγορά σε τιμή εναρμονισμένη με αυτή του βενζινοκίνητου μοντέλου.