Auto NewsNews

Σε τελική φάση δοκιμών η νέα 4αρα της BMW

Η διεξοδική διαδικασία εξέλιξης στο στάδιο προ-παραγωγής για τη νέα έκδοση του δίθυρου μοντέλου των Βαυαρών πραγματοποιήθηκε σε αγωνιστικές πίστες και εγκαταστάσεις δοκιμών, με αποτέλεσμα τώρα να προστίθονται οι τελευταίες πινελιές στους επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους γύρω από το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας του BMW Group στο Μόναχο.

Στην τελική φάση δοκιμών οι μηχανικοί θα βάλουν τις τελευταίες πινελιές στην τεχνολογία του πλαισίου της νέας BMW Σειράς 4 Coupe, καθώς νωρίτερα ασχολήθηκαν με τη βελτίωση των οδηγικών χαρακτηριστικών στο κέντρο χειμερινών δοκιμών στο Arjeplog της Σουηδίας, στο κέντρο δοκιμών του BMW Group στο Miramas της Γαλλίας, στο σιρκουί Nordschleife του Nürburgring και μερικές ακόμα αγωνιστικές πίστες.

Οι αναλογίες, οι αεροδυναμικές αρετές και η κατανομή βάρους υποστηρίζουν μία ρύθμιση πλαισίου επικεντρωμένης στις συναρπαστικές δυναμικές επιδόσεις, ενώ η άμεση σύγκριση με τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan αναδεικνύει ξεκάθαρα το μοναδικό προφίλ του νέου μοντέλου.

Ο εντυπωσιακός συντελεστής οπισθέλκουσας του sedan, για παράδειγμα, είναι μειωμένος κατά 0,015. Επιπλέον, η νέα BMW Σειρά 4 είναι κατά 57 χλστ. χαμηλότερη από το τετράθυρο αδελφάκι της με αποτέλεσμα το κέντρο βάρους της να βρίσκεται κατά 21 χλστ. πιο κοντά στο δρόμο. Και όλα αυτά συνδυάζονται με το αυξημένο αρνητικό κάμπερ στους εμπρός τροχούς και το φαρδύτερο κατά 23 χλστ. πίσω μετατρόχιο, για αισθητή βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.

Όσο αφορά στους κινητήρες που θα κινούν τη νέα 4άρα, στην αιχμή του δόρατος θα βρίσκεται μία έκδοση BMW M με τη μορφή τη νέας BMW M440i xDrive Coupe, η οποία με έναν ισχυρό, εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 374 ίππων και θα διαθέτει επίσης ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, με μίζα-γεννήτρια 48V και μία δεύτερη μπαταρία που θα χρησιμοποιείται αφενός για να μειώνει το φορτίο του κινητήρα και αφετέρου για να αυξάνει την ελκτική ισχύ.

Πέραν της βελτιωμένης απόδοσης, το πρωταρχικό πλεονέκτημα εδώ είναι η πιο δυναμική απόκριση όταν ο οδηγός πατά δυνατά το γκάζι, αφού τα επιπλέον 8 kW (11 ίπποι) που παράγονται από την ηλεκτρική υποβοήθηση υποστηρίζουν τις γρήγορες επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει.

Η κινητήρια ισχύς της νέας BMW M440i xDrive Coupe θα μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport και του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης xDrive.

Ο τελευταίος κύκλος δοκιμών στη Γερμανία θα επιτρέψει στους μηχανικούς να αξιοποιήσουν άμεσα τα τελευταία τους ευρήματα στη φάση τελικών ρυθμίσεων στο Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας. Στόχος σε αυτή τη φάση είναι να διασφαλιστεί ότι οι δυναμικές επιδόσεις της νέας BMW Σειράς 4 Coupe στις αγωνιστικές πίστες θα μεταφερθούν και σε κανονικές συνθήκες οδήγησης σε δημόσιους δρόμους.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Πρώτες επίσημες εικόνες του επερχόμενου Renault 5

Auto NewsNews

Raptor Club Greece: Με 50 Ford Ranger Raptor το 4ο Raptor Trophy στην Καστοριά…

Auto NewsNews

Pixel by Pixel: Η νέα ταινία της Hyundai για τα φώτα των ηλεκτρικών μοντέλων της [video]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!