Auto NewsNews

Πρώτες επίσημες εικόνες του επερχόμενου Renault 5

Προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2024, το Renault 5 E-Tech electric αποτελεί μία μοντέρνα, εξηλεκτρισμένη έκδοση του εμβληματικού Renault 5, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Πριν την επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου, η Renault σηκώνει «ένα κομμάτι από την κουρτίνα», δίνοντάς μας την ευκαιρία να ρίξουμε μία κλεφτή ματιά σε ορισμένες λεπτομέρειες του εξωτερικού σχεδιασμού του μοντέλου παραγωγής, που παραπέμπουν σαφώς στον προκάτοχό του.

Οι πρώτες εικόνες είναι από τα φωτιστικά σώματα του R5, που είναι και ένα βασικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό, καθιστώντας άμεσα αναγνωρίσιμο το μπροστινό του μέρος. Δεν είναι μόνο το σχήμα τους που τα κάνει να ξεχωρίζουν, αλλά και το σημείο στο κέντρο του φακού, που μοιάζει με την κόρη του ανθρώπινου ματιού. Αυτό αποτελεί τη σύνδεση του νέου μοντέλου με τη διαφήμιση του 1972 με το θέμα “The Adventures of Supercar”.

Έπειτα, μια εικόνα μας δείχνει τη φωτεινή ένδειξη για τη φόρτιση στο μπροστινό καπό. Πιο συγκεκριμένα, στο μπροστινό μέρος, η εισαγωγή αέρα που υπήρχε στο καπό του ιστορικού μοντέλου, έχει εξαφανιστεί. Δείχνοντας ξεκάθαρα ότι το Renault 5 E-Tech electric ανήκει στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, αυτή έχει αντικατασταθεί από μια ενδεικτική λυχνία φόρτισης που σχηματίζει τον ιστορικό αριθμό “5” όταν το όχημα είναι πλήρως φορτισμένο. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό υψηλής τεχνολογίας που είναι λειτουργικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό, αυτή η ένδειξη είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός προσβάσιμου interface με ανθρώπινη προσέγγιση, που δείχνει με μία ματιά, τη λειτουργία φόρτισης της μπαταρίας.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό σημείο είναι οι θόλοι των τροχών, που δημιουργούν την αίσθηση του αυξημένου πλάτος, δίνοντας στο R5 την εμφάνιση ενός compact αυτοκινήτου με εντυπωσιακή παρουσία στο δρόμο. Ο γραφικός σχεδιασμός τους τονίζει τη μοναδική και άμεσα αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του μοντέλου, που θυμίζει το R5 Turbo.

Και τέλος, τα κάθετα πίσω φωτιστικά σώματα που διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό που επεκτείνει το πλαϊνό πάνελ του αμαξώματος. Αυτό το χαρακτηριστικό συμβάλλει στην αεροδυναμική απόδοση του R5, εμποδίζοντας τους στροβιλισμούς του αέρα.

Πέρα όμως από τις πρώτες επίσημες εικόνες, η Renault αποκάλυψε και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες για το επερχόμενο 5άρι. Πιο συγκεκριμένα, το Renault 5 E-Tech electric θα είναι το πρώτο όχημα που θα βασίζεται στην νέα πλατφόρμα με τον κωδικό AmpR Small (πρώην CMF-B EV), που έχει σχεδιαστεί για οδηγική ευχαρίστηση και με μήκος μόλις 3,92 μ. θα είναι ιδανικό για την κίνηση στην πόλη.

Επιπλέον, χάρη σε μια μπαταρία 52 kWh που θα διατεθεί αρχικά (στο μέλλον θα υπάρχει και μία 40 kWh) θα μπορεί να διανύσει έως και 400 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με αμφίδρομο ενσωματωμένο φορτιστή. Αυτό θα κάνει το Renault 5 E-Tech electric να είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που θα διαθέτει τεχνολογία V2G (όχημα σε δίκτυο).

Υποστηριζόμενη από την Mobilize, η τεχνολογία V2G θα δίνει τη δυνατότητα στο Renault 5 E-Tech electric να παρέχει ενέργεια στο δίκτυο. Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο από το 2024 (αρχικά στη Γαλλία και τη Γερμανία και στη συνέχεια το 2025 στην Αγγλία) και θα δώσει την ευκαιρία στον οδηγό του ηλεκτρικού Renault 5 E-Tech να εξοικονομήσει χρήματα από τη φόρτιση, αλλά και να μειώσει τα συνολικά έξοδα για ηλεκτρική ενέργεια, πουλώντας ηλεκτρική ενέργεια πίσω στο δίκτυο!

Related posts
Auto NewsEcoNews

H Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου INSTER

Moto NewsNews

Νέο ARES 125 GT: Η ναυαρχίδα της DAYTONA στα 125 κ.εκ.

Auto NewsEcoNews

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Ford Explorer στην Κολωνία [video]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!