Τελευταία, ο τομέας M της BMW έχει… ρέντα και μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια έχει σημειώσει πολύ σημαντική εξέλιξη. Το αυστραλιανό Whichcar είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BMW M, Markus Flasch, σχετικά με τις βλέψεις του για το μέλλον του τομέα επιδόσεων της βαυαρικής φίρμας και μας μεταφέρει τα σχόλιά του.
Σχεδόν τα μισά μοντέλα της BMW πωλούνται σήμερα με το σήμα Μ, κάτι που πολλοί σχολίασαν αρνητικά, καθώς μειώνεται έτσι η αξιοπιστία και η μοναδικότητα των μοντέλων του τομέα. Στο σχόλιο αυτό, ο Flasch απάντησε πως «ο τομέας Μ ποτέ δεν ανταγωνιζόταν την BMW και τα «απλά» μοντέλα της εταιρείας, αλλά αποτελεί το κομμάτι της εταιρείας που είναι αφιερωμένη στην απόλαυση ης οδήγησης και τις επιδόσεις. Στην ουσία η M συμπληρώνει την BMW και αυτό είναι κάτι που θα παραμείνει έτσι».
Η περισσότερη από την πρόσφατη επιτυχία της Μ αποδίδεται στην πιο ήπιας απόδοσης Μ2, για την οποία ο Flasch σχολίασε ότι είναι «μικρότερη, πιο σκληρή και με περισσότερη σπιρτάδα» σε σχέση με τις Μ3 και Μ4. «Τα αυτοκίνητα αυτά δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με το στήσιμο και την απόδοση της Μ2 και αυτή σχεδιάζουμε να κρατήσουμε».
Μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, ο τομέας Μ έχει ανάπτυξη της τάξη του 200%, κάτι που ναι μεν έχει ενισχύσει ιδιαίτερα τις πωλήσεις, δημιουργεί δε ερωτήματα για το κατά πόσο θα μπορέσει να στραφεί η BMWστην ηλεκτροκίνηση, όταν ο κόσμος ζητά περισσότερη δύναμη.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στις Σέρρες με BMW M2, M4 και M5!
Σύμφωνα με την Flasch, η εταιρεία στοχεύει στο να εξισορροπήσει αυτά τα δύο στοιχεία προσφέροντας λύσεις για κάθε επιλογή. Ωστόσο ο τομέας δεν προτίθεται να προσφέρει –ακόμα- ένα υβριδικό ή ηλεκτρικό μοντέλο, καθώς δε θέλει να «χαλάσει» το χαρακτήρα που τα αυτοκίνητά του έχουν έως σήμερα. Είναι ωστόσο κάτι που μελετάται για το μέλλον…
Όταν ο Flasch ρωτήθηκε σχετικά με την απόδοση των μοντέλων Μ, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «Πριν από 10-15 χρόνια, 625 ίπποι σε ένα σεντάν θα ήταν κάτι τρομακτικό. Σήμερα η Μ5 αποδίδει 625 ίππους και αν θέλει, μπορεί κανείς να τη χρησιμοποιεί απλά για τις καθημερινές του μετακινήσεις. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς η ισχύς ενσωματώνεται σε ένα χρηστικό αυτοκίνητο. Και φυσικά στην ισχύ δεν υπάρχει όριο…»