Other RacesRacesWe the North

Παν. Πρωτ. Ασφάλτου & Κυπ. Β.Ελλάδος: 52ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (Α.Ο.Θ.) το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε το 52ο ράλλυ Δ.Ε.Θ., τέταρτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου και τρίτο γύρο για το Κύπελλο Β. Ελλάδος για το 2019.

Το Σαββάτο 14 Σεπτεμβρίου, από τις 14.00 έως τις 18.00 στην νότια πύλη της Δ.Ε.Θ. έγινε ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Από τον ίδιο χώρο το ίδιο βράδυ στις 20.30 έγινε και η εκκίνηση του αγώνα, με τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν στην πλατεία Αριστοτέλους όπου και διανυκτέρευσαν σε καθεστώς park ferme.

Η διαδρομή του αγώνα, περιελάμβανε πέντε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές. Την Γαλάτιστα – Πετροκέρασα με μήκος 9.81 χλμ, την Παλαιόχωρα – Παλαιόκαστρο με μήκος 20.46 χλμ -που γινόταν από δυο φορές- και τέλος τη Γαλάτιστα – Λιβάδι με μήκος 6.35 χλμ που ήταν και η power stage.

Το service park βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό Γαλάτιστα, ενώ ο τερματισμός του αγώνα όπως και η απονομή των επάθλων έγινε στον χώρο της νότιας πύλης της Δ.Ε.Θ.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 45 πληρώματα, αλλά τελικά μόνο τα 40 ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί. Υπήρχαν τρεις συμμετοχές με αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας της κατηγορίας R5, που όπως είναι φυσικό μονοπώλησαν και τις θέσεις του βάθρου.

Νικητές λοιπόν στον αγώνα ένα πλήρωμα από την Κρήτη, οι Αναπολιοτάκης Γιώργος – Τσιούκας Αθανάσιος με Ford Fiesta R5, με τέσσερις δεύτερες και μια πρώτη θέση.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Τσολακίδης Σωκράτης – Χάρης Δήμου με  Skoda Fabia R5, ενώ την τριάδα γενικής έκλεισαν οι Νικόλας Παυλίδης – Allan Harryman επίσης με Skoda Fabia R5.

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι Τσολακίδης – Δήμου κέρδισαν τέσσερις ειδικές στο σύνολο, αλλά στην δεύτερη ειδική διαδρομή είχαν μια έξοδο, λίγο πριν τον τερματισμό, που τους στοίχισε πολύ σε χρόνο και ίσως και την πρώτη θέση γενικής.

Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι το μοναδικό πλήρωμα που μπορούσε να κοιτάξει αυτά τα αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 στα μάτια, ήταν οι Μπρόζος Φώτης – Βογιαντζής Αναστάσιος με το θηριώδες Citroen ZX 16V Kit Car.

Στην πρώτη ειδική ήταν μόλις 0,10 δέκατα -στην 4η θέση- πίσω τους, αλλά στην δεύτερη ειδική ένα πρόβλημα με το σωληνάκι των φρένων (να πούμε ότι χάρη στην εμπειρία του οδηγού απεφεύχθη το μοιραίο) τους στέρησε ένα καλό αποτέλεσμα.

Κατηγορία C2

Επτά πληρώματα εκκίνησαν στην κατηγορία C2 με τους αδελφούς από την Πάτρα Καρπάνο Νίκο και Δημήτρη να παίρνουν τη νίκη με ένα Mitsubishi Evo X.

Δεύτεροι οι Κρητικοί Αλυγιζάκης Ελευθέριος – Χατζηδάκης Μιχάλης με Mitsubishi Lancer Evo IX, που ήταν και οι μόνοι που κινήθηκαν στους ρυθμούς των πρώτων. Πολύ καλή εμφάνιση για άλλη μια φορά και για τα δυο πληρώματα…

Τρίτοι τερμάτισαν οι Ιερεμιάδης Σωτήριος – Παναγιωτούνης Ηλίας με ένα ακόμη Mitsubishi Lancer Evo IX.

Στην κατηγορία συμμετείχε και ένα νέο πλήρωμα, για πρώτη φορά σε αγώνα ράλλυ, οι  Σιδέρης Αθανάσιος – Κίτσος Κωνσταντίνος με Alfa Romeo 75 Turbo. Δυστυχώς όμως ένα πρόβλημα με το αριστερό ημιαξόνιο τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν, μη μπορώντας να ολοκληρώσουν μια πολύ καλή προσπάθεια.

Κατηγορία C3

Η κατηγορία με τους περισσότερους εκκινήσαντες, 13 σε αριθμό!

Ένα πλήρωμα από την Κρήτη πήρε τη νίκη οι Κτιστάκης Δημήτριος – Κτιστάκης Εμμανουήλ με Peugeot 306 S16.

Απίστευτα περάσματα από τους Κρητικούς, ξεσήκωναν τους θεατές από όπου και αν περνούσαν. Μπράβο τους άξιοι!

Δεύτεροι τερμάτισαν τα αδέλφια Κωνσταντινίδη, Ιωάννης και Ευάγγελος από τα Γιαννιτσά με Citroen ZX Kit Car, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ένα πλήρωμα από τη Θεσσαλονίκη, οι Μπαξεβανάκης Παύλος – Κορίνθιος Γρηγόριος με Honda Civic Type R.

Κατηγορία C4

Ένα άλλο πλήρωμα από την Κρήτη ήταν νικητές στην κατηγορία C4. Οι Περάκης Ανδρέας – Κουρουγκιαούρης Κων/νος με Peugeot 206 XS.

Δεύτεροι ήταν οι Δήμου Γεώργιος – Αποστολάκης Αντώνιος με VW Polo 16V και τρίτοι τα αδέλφια Κατσιώνη Θεόφιλος και Σωτήρης με το γνωστό Citroen Saxo VTS.

Κατηγορία C6

Κρητικοί και πάλι οι νικητές στην κατηγορία C6. Οι Ανταλουδάκης Μιχάλης – Πλούμης Νικόλαος με Peugeot 106 S16.

Ένα λεπτό πίσω τους τερμάτισαν οι ‘’Pazonen‘’ – Κοτρώνης Απόστολος με Toyota Yaris, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Μπαξεβανάκης Αντώνιος – Μανωλόπουλος Δημήτριος επίσης με Toyota Yaris.

Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του Α.Ο.Θ. για τον πολύ καλό αγώνα που διοργάνωσαν. Όπως και στα πληρώματα από την Κρήτη που τον στήριξαν. Και να πούμε ότι οι «Κρητικοί» κέρδισαν την πρώτη θέση του αγώνα, αλλά και τις τρεις από τις πέντε επιμέρους κατηγορίες.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  1. Αναπολιοτάκης – Τσιούκας                            Ford Fiesta R5
  2. Τσολακίδης – Δήμου                                     Skoda Fabia R5
  3. Παυλίδης – Harryman                                   Skoda Fabia R5
  4. Κτιστάκης – Κτιστάκης                                 Peugeot 306 S16
  5. Καρπάνος -Καρπάνος                                  Mitsubishi Evo X
  6. Αλυγιζάκης – Χατζηδάκης                   Mitsubishi Lancer Evo IX
  7. Κωνσταντινίδης – Κωνσταντινίδης          Citroen ZX Kit Car
  8. Ιερεμιάδης – Παναγιωτούνης             Mitsubishi Lancer Evo IX
  9. Σωτηριάδης – Καλιγκός                        Mitsubishi Lancer Evo IX
  10. Μπατσάρας – Γεωργάκας                   Mitsubishi Lancer Evo VIII

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Ράλλυ Β. Ελλάδος: 2ος Γύρος - 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου [18 - 19 Μαΐου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Ράλλυ Χώματος: 2ος Γύρος - 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ [18 - 19 Μαΐου 2024]

MotorsportOther RacesRace News

Κυπ. Αναβάσεων Β. Ελλάδος: 2ος Γύρος - Ανάβαση Κορύλοβου [11 - 12 Μαΐου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!