Auto NewsNews

Νέο σύστημα τετρακίνησης από τη Nissan

Μέσα στο νέο κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων μαζικής παραγωγής,  υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για έμφαση στην  απόδοση της ισχύος. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού κινητήρα και μιας  μπαταρίας παρέχει επίπεδα επιτάχυνσης και ροπής που συναντώνται στα supercars ή σε bullet train.

Με τον ενθουσιασμό των επιδόσεων να είναι κάτι το αδιαμφισβήτητο, η Nissan ακολουθεί μια ισορροπημένη, πελατοκεντρική προσέγγιση,  πέρα από την ταχύτητα,  χάρη στην τελευταία τεχνολογία της,  στον τομέα του ηλεκτρικού κινητήρα.

Πρόκειται για το  e-4ORCE, μια επαναστατική νέα τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών, που υποστηρίζει  τους  οδηγούς, ανεξάρτητα του βαθμού εμπειρίας τους, παρέχοντας άμεση ροπή και στους τέσσερις τροχούς και ταυτόχρονα  ισορροπημένη, προβλέψιμη ισχύ σε κάθε περίπτωση.

Το “e” αντιπροσωπεύει τις τεχνολογίες της Nissan που ενεργοποιούνται από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύστημα. Η ονομασία “4ORCE”,   συμβολίζει τη φυσική δύναμη και ενέργεια (από την λέξη FORCE) με το “4” να συμβολίζει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Επί του παρόντος  η τεχνολογία ελέγχου τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan , που βρίσκεται στα  τελικά στάδια ανάπτυξης,  επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ των υψηλών επιδόσεων  και του επιπέδου ελέγχου από τον οδηγό,  προσφέροντας ενθουσιασμό με το πάτημα του γκαζιού και παράλληλα  εξασφαλίζοντας απαράμιλλη  άνεση για όλους του επιβαίνοντες  στο αυτοκίνητο.

Διαχειριζόμενο  την απόδοση ισχύος και την πέδηση για μέγιστη ομαλότητα και σταθερότητα κατά την κύλιση, το e-4ORCE αυξάνει την αυτοπεποίθηση του οδηγού, χάρη στην πιστή ανίχνευση της επιθυμητής πορείας  του σε διάφορες επιφάνειες οδοστρώματος, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης ή είσοδο σε μια στροφή.

H τεχνολογία e-4ORCE, προσφέρει τέσσερις τρόπους υποστήριξης των οδηγών:

  1. Πλήρες ηλεκτρικό σύστημα: Με απλά λόγια, το e-4ORCE είναι ένα προηγμένο σύστημα κατασκευασμένο γύρω από διπλούς ηλεκτρικούς κινητήρες. Μέχρι τώρα, τα Nissan EVs έχουν χρησιμοποιήσει έναν μόνο ηλεκτρικό κινητήρα, συνήθως για κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ πλέον το επόμενο βήμα είναι ένα σύστημα τετρακίνησης.
  2. Εξαιρετικός χειρισμός: Η τεχνολογία ελέγχου e-4ORCE, παρέχει ισορροπημένο έλεγχο του πλαισίου,  ανίχνευση της γραμμής στην πορεία και ακρίβεια στο σύστημα διεύθυνσης ανά πάσα στιγμή, διατηρώντας τη συμπεριφορά του οχήματος προβλέψιμη, ακόμη και κατά τη διάρκεια ξαφνικών ελιγμών.
  3. Απαράμιλλη άνεση για όλους: Η ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός EV. Η τεχνολογία επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει και, στη συνέχεια, την “στέλνει” ξανά πίσω  στην μπαταρία. Το “βήμα” και η “βύθιση” του οχήματος, που φέρει την τεχνολογία e-4ORCE ελαχιστοποιούνται με την προσθήκη ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση και από τον πίσω κινητήρα, εκτός του συνηθισμένου αντίστοιχου τρόπου με τον εμπρόσθιο κινητήρα. Για παράδειγμα, κατά την επιβράδυνση στους δρόμους της πόλης  αυτό βοηθά τους επιβάτες να μην αναταράσσονται. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για ναυτία και σχετική δυσφορία. Ομοίως, σε δύσβατους, ανώμαλους δρόμους και όταν το όχημα επιταχύνει, ο έλεγχος του κινητήρα βελτιστοποιείται για να διατηρεί την μέγιστη δυνατή άνεση στην κύλιση,  ελαχιστοποιώντας την ακανόνιστη κίνηση.
  4. Υψηλή αυτοπεποίθηση στο δρόμο: Η ηλεκτρική τεχνολογία ελέγχου των τεσσάρων τροχών αυξάνει την αυτοπεποίθηση των οδηγών, σε ένα ευρύ φάσμα οδικών συνθηκών. Για παράδειγμα όταν ο οδηγός στρίβει σε χιονισμένους δρόμους, το όχημα μπορεί να ακολουθήσει πιστά την επιθυμητή γραμμή του οδηγού,  χάρη στον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κινητήρα και των φρένων. Με δεδομένο για τον οδηγό ότι μπορεί να χειριστεί μια τέτοια ποικιλία οδικών συνθηκών, η οδήγηση γίνεται ασύγκριτα συναρπαστική.

Related posts
Auto NewsNews

Η γκάμα του Jeep Avenger διευρύνεται...

Auto NewsNews

Ανανέωση για το Audi Q8

Auto NewsNews

Ανανέωση για το Mazda3

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!