Moto NewsNews

Νέα τρίτροχα scooters Peugeot Metropolis

Το Peugeot Metropolis, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία οδήγησης από το 2013 που κυκλοφόρησε το πρώτο Opus. Με τη φιλοδοξία να διατηρήσει την ηγετική της θέση σε ότι αφορά την ασφάλεια και τις αποτελεσματικές τεχνολογίες, η Peugeot Motocycles αποκαλύπτει με υπερηφάνεια ένα πρωτότυπο μοντέλο με τρεις τροχούς και εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Ο κληρονόμος του υπάρχοντος Peugeot Metropolis σε ότι αφορά την απόδοση και την ασφάλεια είναι το Peugeot Metropolis RS Concept, το οποίο σηματοδοτεί την άφιξη μιας νέας γενιάς Peugeot Metropolis, με ένα συνδεδεμένο και εξαιρετικό τεχνολογικό εξοπλισμό και σαφή επιρροή από τα αυτοκίνητα Peugeot.

Ακολουθώντας τα βήματα του πρωτότυπου μοντέλου e-Metropolis, που παρουσιάστηκε στην παρέλαση για τα 120 χρόνια ιστορίας του εργοστασίου που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 2018, το Peugeot Metropolis RS Concept προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη φιλοδοξία να γίνει το νέο σημείο αναφοράς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Το Peugeot Metropolis RS Concept είναι το τρίτο όχημα που συνδέεται μέσω της τεχνολογίας i-Connect, η οποία δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο των 2 τροχών. Αυτό το αποκλειστικό σύστημα της Peugeot έχει ίδια χαρακτηριστικά με το i-Cockpit που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Peugeot 308.

Το i-Connect βασίζεται στον συνδυασμό 3 μοναδικών λύσεων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Peugeot Motocycles στην καινοτομία:

  • Η “Head-up” λειτουργία είναι εφικτή λόγω της εργονομικά σχεδιασμένης θέσης της έγχρωμης οθόνης οργάνων TFT.
  • Το τρίγωνο «αναβάτη – σκούτερ – πίνακα οργάνων» βελτιστοποιήθηκε μεταξύ άλλων, χάρη στο καμπυλωτό τιμόνι που επιτρέπει μείωση των κινήσεων. Η εργονομία ενισχύει την ταχύτητα και την ευελιξία, προσφέροντας μια πιο χαλαρή θέση οδήγησης.
  • Μια εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας συνδέεται στο σκούτερ με ενσωματωμένο GPS και επιτρέπει στον αναβάτη να σχεδιάζει τα ταξίδια του και να διευκολύνει την καθημερινή του μετακίνηση. Η συνδεσιμότητα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα λήψης των ακόλουθων, όταν το σκούτερ είναι σε στάση: κλήσεις, SMS, καθώς και άλλες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο από το smartphone του αναβάτη, οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη TFT του Peugeot Metropolis RS Concept.

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό, το Peugeot Metropolis RS Concept διαθέτει νέες, κοφτερές, μυώδεις γραμμές με ένα απόλυτα συγκεκριμένο στυλ, που συνδέεται με το DNA της οικογένειας Peugeot, ακόμη και στη μικρότερη λεπτομέρεια.

Παράλληλα με το Metropolis RS Concept, η Peugeot παρουσιάζει και τα Metropolis Ultimate και Metropolis Ultimate Business.

Το Peugeot Metropolis Ultimate προσφέρει το καλύτερο σε ότι αφορά το φινίρισμα και το στυλ. Συγκεντρώνει την εστίασή του στις αποτελεσματικές τεχνολογίες, στα δυναμικά του γνωρίσματα και στον εύκολο και αποδοτικό χειρισμό, χάρη στον κινητήρα PowerMotion 400 κ.εκ., που επιτρέπει την οδήγηση του σκούτερ με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Η έκδοση Ultimate Business τώρα, είναι κομψή και πολυτελής, σας επιτρέπει να οδηγείτε άνετα και με στυλ από τη μία επαγγελματική συνάντηση στην επόμενη, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την συμφόρηση των μεγάλων αστικών κέντρων. Διαθέτει δερμάτινη σέλα με πλάτη συνεπιβάτη στο καφέ χρώμα της σοκολάτας, χρωματική επιλογή λευκού περλέ χρώματος, μαύρο χρώμα στους τροχούς και στο κάτω μέρος και έναν υψηλής διαφάνειας ανεμοθώρακα που παρέχει μέγιστη προστασία.

Οι δύο εκδόσεις Sport and Business είναι εξοπλισμένες με τον ίδιο κινητήρα των 400 κ.εκ. PowerMotion LFE (Low Treble Efficiency), που καλύπτει τις προδιαγραφές Euro4, αποσβένει αποτελεσματικά τους κραδασμούς, μειώνει τις εκπομπές θορύβου και την κατανάλωση και προσφέρει εντυπωσιακή ισχύ.

Τα νέα Peugeot Metropolis αναμένονται στην ελληνική αγορά την άνοιξη του 2020 σε τιμές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Related posts
Auto NewsNews

Πρώτες επίσημες εικόνες του επερχόμενου Renault 5

Auto NewsNews

Raptor Club Greece: Με 50 Ford Ranger Raptor το 4ο Raptor Trophy στην Καστοριά…

Auto NewsNews

Pixel by Pixel: Η νέα ταινία της Hyundai για τα φώτα των ηλεκτρικών μοντέλων της [video]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!