Η Fiat αποκάλυψε το νέο 500X Sport στο τεχνικό κέντρο, “Luigi Ridolfi”, της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στη Φλωρεντία (FIGC). Η επιλογή του μέρους έγινε τόσο για να τιμηθεί η 20χρονη συνεργασία της Fiat με την Ομοσπονδία, αλλά και για να τονιστεί η σχέση του νέου μοντέλου με την ευρύτερη έννοια των σπορ.
Το νέο 500X Sport διαθέτει σειρά σημαντικών τεχνικών χαρακτηριστικών που σαν στόχο έχουν να ενισχύσουν το δυναμικό χαρακτήρα, την ακρίβεια και τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα η νέα έκδοση εφοδιάζεται με μια ειδική για την περίπτωση ανάρτηση, η οποία παράλληλα μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 13χλστ. σε σχέση με τις εκδόσεις Urban και Cross, αλλά και τροχούς ελαφρού κράματος 19 ιντσών με ελαστικά διάστασης 225/40. Το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμα πιο επιθετικό αυτοκίνητο με ακόμα καλύτερη σταθερότητα που εγγυάται ασφάλεια και δυναμισμό.
Η δύναμη πρέπει να προσφέρεται με ακρίβεια και ισορροπία. Αυτό στο χώρο του αυτοκινήτου μεταφράζεται σε μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Για αυτό το λόγο στην περίπτωση της έκδοσης του 500Χ Sport με τον κινητήρα 1.3 Τurbo FireFly με τους 150 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT έγιναν εκτενέστερες αλλαγές. Το σύστημα διεύθυνσης απέκτησε νέα ρύθμιση για πιο άμεση απόκριση και πληροφόρηση, ενώ αλλαγές έγιναν και στην ανάρτηση όπου τοποθετήθηκαν αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency SelectiveDamping) για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ευελιξία και ασφάλεια, χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της άνεσης. Οι παραπάνω αλλαγές σε συνδυασμό με τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων των 19 ιντσών αύξησαν την πλευρική επιτάχυνση κατά 8% -σε σχέση με ένα αντίστοιχο 500Χ Cross με τροχούς 18 ιντσών- μείωσαν την υποστροφή κατά 26% και την υπερστροφή κατά 17%.
Εμφανισιακά, η έκδοση Sport διαθέτει νέα στοιχεία που τη διαφοροποιούν και παράλληλα ενισχύουν περαιτέρω το δυναμικό της χαρακτήρα. Οι ειδικά σχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τα σπορ πλαϊνά μαρσπιε και το ειδικό φινίρισμα στους καθρέπτες και τις χειρολαβές δίνουν το στίγμα του μοντέλου, ενώ το σήμα Sport στα εμπρός φτερά, ο διαχύτης και η διπλή χρωμιομένη απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνουν την εικόνα.
Αντίστοιχα και στο εσωτερικό μια σειρά στοιχείων όπως η σκούρα επένδυση στις εμπρός κολόνες, το νέο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, ο επιλογέας αλουμινίου, αλλά και οι κόκκινες λεπτομέρειες τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Προαιρετικά διαθέσιμη είναι και η επιλογή της επένδυσης του πίνακα οργάνων και του τιμονιού με Alcantara, ένα στοιχείο που ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση δυναμισμού και πολυτέλειας.
Το νέο Fiat 500X θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά τον προσεχή Νοέμβριο. Η γκάμα κινητήρων του μοντέλου θα περιλαμβάνει τον 1.3 Turbo FireFly 150hp με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT και τον κινητήρα Diesel 1.6MTJ 120hp με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο DCT.
Περισσότερες φωτογραφίες: