Race NewsRaces

Με 46 συμμετοχές το Εαρινό Ράλλυ!

Η αναμονή για τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος τελείωσε. Το Εαρινό Ράλλυ αναμένεται συγκλονιστικό, με τις ποιοτικές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες να προμηνύουν έντονο συναγωνισμό και συγκλονιστικές μάχες με το χρονόμετρο, ενώ οι πολύ όμορφες διαδρομές της ευρύτερης περιοχής θα υποδεχτούν τους αγωνιζόμενους και το πλήθος κόσμου που θα βρεθεί στις ειδικές διαδρομές χαρίζοντας μοναδικό θέαμα, θυμίζοντας σε όλους γιατί αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό της περιοχής.

Το κυρίως μέρος του αγώνα θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαΐου με τη διεξαγωγή του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου, στις πάντα φιλόξενες για το Σωματείο και τα πληρώματα εγκαταστάσεις του “Mr. KTEO” στη περιοχή του Ασπροπύργου.

Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει το επόμενο πρωί. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο αγωνιστικό θα εκκινήσει στις 11:39 την 1η Ειδική Διαδρομή.

Για μια ακόμη χρονιά το επίκεντρο του Εαρινού Ράλλυ θα στεγαστεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τον Ισθμό της Κορίνθου και θα φιλοξενήσει το Αρχηγείο του αγώνα, καθώς και τον Χώρο Επισκευών και Ανασυγκρότησης.

Ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος χαρακτηρίζεται από τις 46 ποιοτικές συμμετοχές αντικατοπτρίζοντας το πλούσιο θέαμα και τον συναγωνισμό που θα υπάρξει στις δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές του αγώνα (6 συνολικά).

Για την Κατηγορία C2 η οποία περιλαμβάνει τα τετρακίνητα αυτοκίνητα θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε αντιμέτωπους τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδος, Γιάννης Μπαντούνα με τον πρωταθλητή Ελλαδος 2017, Γιώργο Φιλιππίδη ο οποίος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα. Φυσικά τα δύο R5 των Γιώργο Βασιλάκη και Γιώργου Κεχαγιά αναμένεται να φανερώσουν τις αρετές τους στις Ακροπολικές αυτές διαδρομές. Στην μάχη βέβαια για την κατάκτηση της νίκης θα ριχτούν και τα υπόλοιπα πληρώματα της κατηγορίας, κάτι που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αγώνα.

Στην Κατηγορία F2, στην οποία κατατάσσονται τα αυτοκίνητα με κίνηση στους 2 (εμπρός η πίσω) τροχούς, το επίπεδο των συμμετοχών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Στην Κατηγορία C3, ο περσινός πρωταθλητής EL Nak Jr θα προσπαθήσει να κινηθεί σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς στον πρώτο του αγώνα φέτος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος, έχοντας να αντιμετωπίσει έμπειρα πληρώματα που θα παλέψουν για τη νίκη και ένα καλό αποτέλεσμα. Η Κατηγορία C4, θα έχει έναν μοναδικό εκπρόσωπο, ενώ στις Κατηγορίες C5 και C6 θα συμμετάσχουν 5 και 3 πληρώματα αντίστοιχα. Στην Κατηγορία των Ιστορικών, 15 πληρώματα θα λάβουν μέρος στον αγώνα ξυπνώντας μνήμες από άλλες εποχές των αγώνων. Παράλληλα, στις συμμετοχές ενός αγώνα ράλλυ μετά από καιρό, περιλαμβάνονται και 3 πληρώματα οχημάτων 4Χ4 με τα περάσματα τους να αναμένονται με ενδιαφέρον από τους φίλους του σπόρ.

Εαρινό Ράλλυ – Πρόγραμμα

Λήξη Αναγνωρίσεων: Σάββατο 4 / 5, ώρα δύσης ηλίου 20:18.

Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 4 / 5, ώρα 16:00 – 18:00 Mr KTEO Απρόπυργος.

Διοικητικός έλεγχος: Σάββατο 4 / 5, ώρα 16:00 – 18:00 Mr KTEO Απρόπυργος.

Αρχικός Τεχνικός  Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo: Σάββατο 04 / 05, ώρα 16:00 – 18:00 Mr KTEO Απρόπυργος.

1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο 4 / 5, ώρα 18:15 Mr KTEO Απρόπυργος.

Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης: 18:45 Mr KTEO Απρόπυργος.

Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 5 / 5, ώρα 11:00 Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Τερματισμός: Κυριακή 5 / 5, ώρα 18:29 Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 5 / 5, ώρα 19:00 Στο χώρο του Parc Ferme.

Ανακοίνωση προσωρινής τελικής κατάταξης: Κυριακή 5 / 5, ώρα 19:30 Στη Γραμματεία.

Απονομή Επαθλών: Κυριακή 5 / 5, ώρα 20:15 Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Related posts
HotMotorsportRace NewsWRC

WRC: Έντονο ενδιαφέρον από την Subaru για να επιστρέψει στις Ειδικές Διαδρομές…

MotorsportOther RacesRace News

Ιταλ. Πρωτ. Χώματος: 4ος Γύρος – Rally dei Nuraghi e del Vermentino [15 - 16 Σεπτεμβρίου 2023]

MotorsportOther RacesRace News

Παν. Πρωτ. Ράλλυ Ασφάλτου: 3ος Γύρος - Ράλλυ Δ.Ε.Θ. [16 - 17 Σεπτεμβρίου 2023]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!