EcoMoto NewsNews

Η Zero Motorcycles παρουσιάζει την ηλεκτρική DSR/X

Η εταιρεία ωθεί περαιτέρω τα όρια των ηλεκτρικής ισχύος αθλημάτων προσθέτοντας το πρώτο αληθινό ηλεκτρικό μοντέλο ADV στον κόσμο στην αναπτυσσόμενη γκάμα προϊόντων της, η οποία ήδη διαθέτει την  μεγαλύτερη ποικιλία πλήρους μεγέθους 100% ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στον κόσμο.

Η Zero Motorcycles, ο παγκόσμιος ηγέτης στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και τα κινητήρια σύνολα, αποκάλυψε τα νεότερα μοντέλα για τη σειρά MY23, με ναυαρχίδα την ολοκαίνουργια DSR/X.

Παρέχοντας μια πλήρως καθηλωτική διαδρομή τα τελευταία 16 χρόνια της ZERO, η DSR/X είναι το νεότερο μοντέλο από τη μάρκα που καθορίζει την εισαγωγή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στην κατηγορία Mega ONn-OFF (SUPER ADVENTURE). Το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί το νέο κινητήριο πακέτο ισχύος Z-Force  της εταιρείας, με ονομασία Whisper quiet ZF και το λειτουργικό σύστημα Cypher III+ για να προσφέρει την πιο γνήσια εμπειρία adventure sport οδήγησης στον κόσμο.

Το DSR/X διαθέτει έναν εντελώς νέο κινητήρα Z-Force 75-10X που παράγει την εκπληκτική ροπή των  225 Nm (23kg) ροπής και μία μπαταρία ισχύος 17,3 kWh Z-Force, καθένα από τα οποία θέτει νέα κορυφαία πρότυπα απόδοσης για την Zero.

Η DSR/X έχει μια πλήρως επανασχεδιασμένη αρχιτεκτονική πλαισίου και εξαρτημάτων που επιτρέπει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, σχεδόν 200 mm, πλήρως ρυθμιζόμενη μπροστινή και πισινή ανάρτηση και τρεις ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους που το καθιστούν μια πραγματικά ειδική σχεδίαση ADV που είναι τόσο ανθεκτική όσο και ικανή.

Ελεγχόμενη από το πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, το Cypher III+, το DSR/X είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα που αξιοποιεί  πλήρως τις δυνατότητες των Bosch Motorcycle Stability Controls με δυνατότητες εκτός δρόμου. Βελτιστοποιημένη ειδικά για όλες τις συνθήκες πρόσφυσης σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ελέγχει ηλεκτρονικά το σύστημα μετάδοσης κίνησης, προσφέροντας εκπληκτική σταθερότητα. Το σύστημα εκτός δρόμου της Bosch περιλαμβάνει συνδεδεμένο φρενάρισμα για βελτιωμένη διαμόρφωση πέδησης και ακινητοποίηση οχήματος, που παρέχει αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ακόμη και στις πιο απότομες πλαγιές.

Το DSR/X είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα σύνολο χαρακτηριστικών, με αξιοσημείωτο μεταξύ αυτών να είναι το Park Mode, μια λειτουργία με όπισθεν και ανίχνευσης αργής ταχύτητας, χρήσιμη για ελιγμούς σε στενούς ή απότομους χώρους.

Η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με τις ταχύτερες δυνατότητες φόρτισης Επιπέδου 1 και 2 στην αγορά χάρη στη φόρτιση από το ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης 6,6kW. Τέλος, η DSR/X είναι συμβατή και με την εφαρμογή Zero Motorcycles για κινητά. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν σχεδόν απεριόριστο αριθμό χαρακτηριστικών οδήγησης από την ταχύτητα έως τη ροπή, ακόμη και τις λειτουργίες επαναφόρτισης  της μπαταρίας εν κινήσει. Η DSR/X είναι εξοπλισμένη με μια μονάδα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (CCM) που μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις στους χρήστες της εφαρμογής για οτιδήποτε, από πληροφορίες φόρτισης, ανακοινώσεις ή άλλες χρήσιμες ενημερώσεις λογισμικού.

Επιπρόσθετα στα ήδη πολύ αξιόλογα επίπεδα εξοπλισμού στην DSR/X είναι ένα πολύ προσεγμένο συμπλήρωμα ανταλλακτικών και αξεσουάρ για όλες τις ανάγκες των αναβατών για κάθε περιπέτεια. Τα προαιρετικά αξεσουάρ adventure περιλαμβάνουν τσάντες σέλας, προστατευτική ποδιά, ψηλότερο ανεμοθώρακα, καλύμματα, επάνω και πλαϊνές θήκες και πολλά άλλα. Το DSR/X μπορεί επίσης να ανταλλάξει ένα τμήμα των ενσωματωμένων τμημάτων αποθήκευσης είτε με Power Tank για να αυξήσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας σε σχεδόν 21 kWh είτε με μονάδα Rapid Charge που θα μειώσει τον ελάχιστο χρόνο φόρτισης σε περίπου μία ώρα.

Το DSR/X είναι διαθέσιμο σε sage green και white pearl με τιμή λιανικής από 27.590€.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
EcoFirst ImpressionsMissionsOn The Road

Βλέπουμε το ολοκαίνουργιο Volvo EX30

Auto NewsNews

300 ίπποι και αυτόματο 8άρι για το ανανεωμένο Toyota GR Yaris!

Auto NewsNews

DS 3 Esprit De Voyage: Ωδή στην κομψότητα…

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!