Moto NewsNews

Η Kymco στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με τη RevoNEX [video]

Πιο βαθειά στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης κινείται η Kymco με τη νέα RevoNEX, μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με μια εντελώς νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική, ένα μοντέλο που σπάει το κατεστημένο των μοτοσυκλετών και το οποίο τοποθετεί τη φιλοσοφία της μάρκας Kymco “Win My Heart” σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Στην EICMA του 2018 η Kymco παρουσίασε το επαναστατικό πρωτότυπο SuperNEX, μια supersport μοτοσυκλέτα επιδόσεων, κάνοντας το πρώτο βήμα για ένα μοντέλο παραγωγής που θα ξέφευγε από τα καθιερωμένα. Η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα και στη φετινή έκθεση του Μιλάνο έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς για την επόμενη εποχή των μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης. Το RevoNEX κληρονομεί την αρχιτεκτονική σχεδίασης του SuperNEX και έρχεται στη ζωή από το 2021.

To RevoNEX εξελίχθηκε πάνω στη φιλοσοφία που λέει πως οι αλλαγές ταχυτήτων είναι η τέχνη στην οδήγηση μοτοσυκλέτας. Ως εκ τούτου, είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, το οποίο επιτρέπει στους αναβάτες να απολαμβάνουν κάθε λεπτό πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Ο αναβάτης μπορεί με αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα και να έχει διαρκώς την αίσθηση ότι οδηγεί έτσι όπως έχει μάθει τόσα χρόνια με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες. Και το καλό είναι πως μπορεί να μείνει με μία σχέση στο κιβώτιο όταν κινείται μέσα σε αστικό περιβάλλον, χωρίς να έχει να ασχοληθεί με αλλαγές ταχυτήτων και χρήση του συμπλέκτη.

Το Electric Full-range Acceleration (EFA) είναι ο τρόπος της Kymco για να επιταχύνει το RevoNΕΧ μόνο με τη σκέψη, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να αποδίδει τη δύναμή του γραμμικά και χωρίς απώλειες για όσο ο αναβάτης ανοίγει το γκάζι.

Σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων, ο αναβάτης έχει ένα μεγάλο εύρος επιλογών στο πως θα διαχειριστεί τη ροπή και τη δύναμη ενός συνόλου που επιτρέπει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και το 0-205χλμ./ώρα σε μόλις 11,8 δευτερόλεπτα!

Το RevoNEX -μεταξύ άλλων- δεσμεύεται και για την ασφάλεια του αναβάτη του με το FEP (Full Engagement Performance), το σύστημα το οποίο εξασφαλίζει πως κάθε εκκίνηση θα είναι απρόσκοπτη, ενώ και στην περίπτωση της οδικής κακοτεχνίας ή των φρένων πανικού η πρόσφυση θα είναι εκεί και κανένας τροχός δεν θα εγκαταλείψει την άσφαλτο.

Η καθημερινότητα αλλάζει συνεχώς τις συνθήκες της και όλες οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες έχουν προσαρμοστεί σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον μέσω των επιλογών στις οδηγικές τους επιλογές (Riding Modes). Το RevoNEX όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά έρχεται με το πλέον εκκεντρικό -ως προς την ονοματολογία- πακέτο επιλογών. Έτσι, στις ρυθμίσεις του AMP (Adaptive Machine Personality) η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα αποκτά προσωπικότητα, με το  Poised για να μην ενοχληθεί κανείς τις ώρες κοινής ησυχίας, το Assertive για όταν τα πράγματα ζωηρέψουν με πολιτισμένο τρόπο, το Bold για το κάτι ακόμα παραπάνω και τέλος το Extreme, με το μενού αυτό να προδίδει και τον τρόπο λειτουργίας και απόκρισης του RevoNEX.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Πρώτες επίσημες εικόνες του επερχόμενου Renault 5

Auto NewsNews

Raptor Club Greece: Με 50 Ford Ranger Raptor το 4ο Raptor Trophy στην Καστοριά…

Auto NewsNews

Pixel by Pixel: Η νέα ταινία της Hyundai για τα φώτα των ηλεκτρικών μοντέλων της [video]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!