Moto NewsNews

Η Ducati παρουσιάζει την ειδική έκδοση XDiavel Nera

Από τη συνεργασία δύο παγκόσμιων πρεσβευτών του “Made in Italy” στυλ, όπως η Ducati και ο Οίκος Poltrona Frau, ξεπήδησε ένα συναρπαστικό project: η Ducati XDiavel Nera, η οποία εκφράζει τις κοινές αξίες των δύο εταιρειών: το πάθος για τη σχεδίαση, την παράδοση στη δεξιοτεχνία, τη χρήση τεχνολογιών αιχμής και την υπεροχή στην καινοτομία. Αποτέλεσμα είναι μια μοτοσυκλέτα μοναδική σε χαρακτήρα και αισθητική ποιότητα, που αποπνέει ιταλική σχεδίαση, η οποία θα παραχθεί σε αριθμημένη έκδοση που θα περιοριστεί στις 500 μοτοσυκλέτες.
Η συνεργασία της Ducati με την Poltrona Frau και ιδιαίτερα το τμήμα της Interiors in Motion, δεν είναι καινούργια. Η Ducati έχει συνεργαστεί με τον διάσημο Οίκο, με ηγετική παρουσία στον τομέα κατασκευής πολυτελών επίπλων, στο project Ducati Scrambler Club Italia. Το τμήμα Interiors in Motion ειδικεύεται στη δημιουργία, κατασκευή και προμήθεια μοναδικών δερμάτινων εσωτερικών στους κορυφαίους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροπορίας, των σιδηροδρομικών μεταφορών και του yachting.
Η νέα XDiavel Nera χαρακτηρίζεται από την “Black on Black” εμφάνιση στην οποία τα διάφορα τμήματα είναι είτε σε μαύρο γυαλιστερό είτε σε ματ μαύρο χρώμα. Αυτή η εμφάνιση προσδίδει ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα στη XDiavel, πράγμα που αντικατοπτρίζεται, επίσης, στο ειδικό ανοιχτό κράνος (jet), το οποίο οι ιδιοκτήτες της

XDiavel Nera έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν μαζί με τη μοτοσυκλέτα.

Στη μοτοσυκλέτα έχουν προστεθεί, επίσης, ορισμένες στιλιστικές λεπτομέρειες που κάνουν την εμφάνισή της ακόμα πιο εντυπωσιακή, όπως οι δαγκάνες των φρένων και τα καπάκια κυλινδροκεφαλής σε χρώμα Ducati Red και οι σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος, βαμμένες σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα.
Το πλέον αναγνωρίσιμο μέρος της XDiavel Nera είναι η ειδική σέλα από Pelle Frau®: ένα μαλακό, φυσικό δέρμα επεξεργασμένο στο χέρι, προϊόν χρόνων έρευνας της Poltrona Frau. Η σέλα διατίθεται σε 5 διαφορετικά χρώματα (Siam RedSteel BlueCementoIndia και Selva) και εξατομικεύεται με μια σειρά γραμμάτων ”X”, τα οποία χαράσσονται με μια υπερσύγχρονη διαδικασία με χρήση λέιζερ και παραπέμπουν στην ονομασία της μοτοσυκλέτας.
Η XDiavel είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο φαινομενικά διαφορετικών και απόμακρων κόσμων. Από τη μία πλευρά, της χαρακτηριστικής χαλαρής cruiser διάθεσης σε χαμηλές ταχύτητες και από την άλλη, της σπορ οδήγησης και των εντυπωσιακών επιδόσεων της Ducati. Την τέλεια έκφραση αυτού του συγκερασμού αποτελούν τα χαρακτηριστικά του κινητήρα Testastretta DVT 1262, ο οποίος, σε συνδυασμό με τη μετάδοση μέσω ιμάντα, διασφαλίζει ομαλή μεταφορά της δύναμης στις χαμηλές στροφές και μια ομαλή καμπύλη έως τις υψηλότερες στροφές. Ο Testastretta DVT 1262, ξεκάθαρα ορατός στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, είναι προσαρμοσμένος στις προδιαγραφές Euro 5 και αποδίδει μέγιστη ισχύ 160 ίππων στις 9.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 13,0 κιλών στις 5.000 σ.α.λ.

Κλείνοντας, η XDiavel Nera θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα κατόπιν ειδικής παραγγελίας από τον Μάρτιο του 2022 και για όσο υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Η Suzuki ετοιμάζει ηλεκτρικό Jimny για την Ευρώπη!

Auto NewsNews

Volkswagen ID.7: Έρχεται με έξυπνο σύστημα κλιματισμού!

Auto NewsNews

Tο Renault Group και η CEA εξελίσσουν νέο ενσωματωμένο αμφίδρομο φορτιστή

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!