Moto NewsNews

Η BMW Motorrad παρουσιάζει τα αξεσουάρ M Performance για την BMW S1000RR

Η BMW S1000RR είναι συνώνυμη με το υψηλότερο επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς στην κατηγορία των superbike μοτοσικλετών τόσο στο δρόμο, όσο και στην πίστα. Χάρη στη συνεχή και πάνω απ’ όλα περαιτέρω εξέλιξή της, κατάφερε να υπερασπιστεί τον ηγετικό της ρόλο σε αυτή την κατηγορία μέχρι σήμερα, στην τρίτη της έκδοση από το 2019. Πλέον η BMW S1000RR είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης από 20.000 €.

Με αφορμή το λανσάρισμα το μοντέλου η BMW Motorrad, πραγματοποιεί το επόμενο βήμα προσφέροντας μια προσεκτικά προσαρμοσμένη σειρά από εξειδικευμένα εξαρτήματα για τη νέα BMW S1000RR, με την ονομασία M Performance.

Αυτά τα εξαρτήματα έχουν εξελιχθεί με βάση τη μεγάλη εμπειρία της εταιρείας στους αγώνες, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δυναμικών χαρακτηριστικών της νέας S1000RR όχι μόνο για χρήση στο δρόμο, αλλά κυρίως στην πίστα. Κατά συνέπεια, η γκάμα των αξεσουάρ M Performance περιλαμβάνει όχι μόνο εξαρτήματα που μειώνουν το βάρος της μοτοσικλέτας, αλλά και κάποια που εξυπηρετούν λειτουργικούς σκοπούς.

Ιδιαίτερα ελαφριά και ανθεκτικά εξαρτήματα από ανθρακονήματα είναι διαθέσιμα για τις περιοχές του πλαισίου και του καλύμματος της μοτοσικλέτας: M Carbon κάλυμμα φίλτρου αέρα, Μ Carbon προστατευτικό αλυσίδας σε συνδυασμό με Μ Carbon κάλυμμα πίσω τροχού, Μ Carbon κάλυμμα μπροστινού τροχού, Μ Carbon κάλυμμα γραναζιού αλυσίδας, M Carbon κάλυμμα ρεζερβουάρ καυσίμου αριστερό/δεξί και M Carbon πλευρικό κάλυμμα πλαισίου πάνω αριστερά/πάνω δεξιά.

Η νέα S1000RR μπορεί επίσης να προσαρμοστεί απόλυτα στον τομέα της εργονομίας στο σωματότυπο του αναβάτη, χάρη σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές σέλας: M σπορ σέλα, M σέλα με ψηλή έδραση, M σέλα με χαμηλή έδραση.

Η γκάμα των αξεσουάρ M Performance περιλαμβάνει επίσης διαφορετικές εκδόσεις για τα μαρσπιέ. Το βασικό σύστημα της S1000RR μπορεί να αναβαθμιστεί με μαρσπιέ τύπου Μ τόσο για τον οδηγό, όσο και για τον συνεπιβάτη. To σύστημα μαρσπιέ τύπου Μ για τον οδηγό, ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε πίστα, προσφέρει επιπλέον επιλογές εργονομικής ρύθμισης.

Η εκτεταμένη εμπειρία που έχει αποκτηθεί στους αγώνες βρίσκει επίσης εφαρμογή στη ρυθμιζόμενη και πτυσσόμενη μανέτα φρένου Μ. Για χρήση στην πίστα, ο ρυθμιστής Μ για το εμπρός φρένο επιτρέπει επίσης στον αναβάτη να ρυθμίσει τη διαδρομή της μανέτας κατά τη διάρκεια της οδήγησης από το αριστερό άκρο του τιμονιού της μοτοσικλέτας.

Στην αριστερή πλευρά του τιμονιού η μανέτα Μ του συμπλέκτη αποτελεί τον βασικό συνεργάτη της μανέτας του φρένου. Το προστατευτικά Μ της μανέτας φρένου και συμπλέκτη διατίθενται και για τις δύο μανέτες. Επιπρόσθετα, η βασική έκδοση του τιμονιού της S1000RR μπορεί να αντικατασταθεί με έναν σφικτήρα τύπου Μ για το τιμόνι αριστερά/δεξιά για την πραγματοποίηση εξατομικευμένων εργονομικών ρυθμίσεων.

Δύο διαφορετικά σετ τροχών M Performance βελτιστοποιούν την επιτάχυνση, την επιβράδυνση, τον χειρισμό καθώς και την απόσβεση της ανάρτησης.

Ενώ ο σφυρήλατος τροχός Μ, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από σφυρήλατο αλουμίνιο υψηλής αντοχής, ήδη προσφέρει πλεονεκτήματα τόσο εμπρός όσο και πίσω, ο M Carbon εμπρός τροχός και ο M Carbon πίσω τροχός, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από ανθρακονήματα, εκμεταλλεύονται σχεδόν τέλεια κάθε δυνατότητα για μείωση της μη αναρτώμενης και περιστρεφόμενης μάζας. Ανάμεσα στα εξαρτήματα για τους τροχούς υπάρχουν και τα προστατευτικά αξόνων Μ.

Τα αξεσουάρ M Performance περιλαμβάνουν επίσης ελαφριά εξαρτήματα, όπως εντατήρα M για την αλυσίδα και ελαφριά Μ μπαταρία. Τέλος, στη νέα γκάμα αξεσουάρ που προορίζονται για την S1000RR συναντάμε ένα σετ στήριξης που προσαρμόζεται στη μοτοσικλέτα καθώς και κάλυμμα μοτοσικλέτας Μ.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

300 ίπποι και αυτόματο 8άρι για το ανανεωμένο Toyota GR Yaris!

Auto NewsNews

DS 3 Esprit De Voyage: Ωδή στην κομψότητα…

Auto NewsNews

Δοκιμές στην έρημο για την BMW iX5 Hydrogen!

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!