Auto NewsNews

Η BMW παρουσιάζει τη vέα Σειρά 7

Με τη νέα BMW Σειρά 7, η BMW δημιουργεί τρόπους με σαφή προσανατολισμό στο μέλλον που εξασφαλίζουν οδηγική απόλαυση, αξεπέραστη άνεση σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων και μία κορυφαία ψηφιακή εμπειρία. Στο επίκεντρο αυτού του επαναπροσδιορισμού βρίσκεται η BMW i7. Το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές sedan, που είναι ένα πλήρως ενταγμένο μέλος στην οικογένεια του μοντέλου και δείχνει ξεκάθαρα ότι μία αποκλειστική οδηγική εμπειρία και η απόλυτη αίσθηση ευεξίας μέσα στο αυτοκίνητο, μπορούν να συνδυάζονται με μία αδιαπραγμάτευτη δέσμευση στη βιωσιμότητα.

Η αλλαγή γενιάς στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων BMW, περιγράφεται μέσα από ένα νέο ορισμό της πολυτέλειας, που εστιάζει στο άτομο και τη συμπεριφορά, τις ανάγκες και τα συναισθήματά του. Στην παρουσία, την κομψότητα και την αποκλειστική premium ποιότητα, έρχεται να προστεθεί μία προοδευτική προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από καινοτομίες οι οποίες αναβαθμίζουν άμεσα την εμπειρία του χρήστη, την ευρέως φάσματος συνδεσιμότητα και τη βιωσιμότητα του αυτοκινήτου που θέτει νέα πρότυπα. Με αυτό τον τρόπο, η νέα BMW Σειρά 7 έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου target group που είναι αφοσιωμένο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων με υπεύθυνο τρόπο και που βλέπει την προσωπική κινητικότητα ως τρόπο να βιώνει μοναδικές στιγμές στην καθημερινή ζωή και σε ταξίδια.

Η νέα BMW Σειρά 7 ενσωματώνει ένα μοντέρνο στυλ που εστιάζει στα βασικά στοιχεία τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό σχεδιασμό της. Στο εμπρός μέρος των οχημάτων BMW στην πολυτελή κατηγορία, κυριαρχούν σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία είναι χαρακτηριστικά της, αλλά διατηρείται μία σαφής διαφοροποίηση μεταξύ αυτών των μοντέλων και των υπολοίπων της γκάμας BMW.

Στο εσωτερικό, καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως η οθόνη BMW Theatre Screen, η πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος BMW iDrive με την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος BMW Operating System 8, καθώς και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display και η λειτουργία Manoeuvre Assistant για αυτοματοποιημένη στάθμευση και ελιγμούς, υπογραμμίζουν τον προοδευτικό χαρακτήρα του πολυτελούς sedan.

Επίσης, πέρα από το αυξημένο επίπεδο άνεσης και το μοναδικό σύστημα ψυχαγωγίας, η επιλογή Executive Lounge για τους πίσω επιβάτες με τη βελτιστοποιημένη θέση ανάκλησης του καθίσματος και τη νέα επένδυση εσωτερικού από δέρμα Merino/κασμιρένιο μαλλί της BMW Individual, συμβάλλει ουσιαστικά στη μεγιστοποίηση της ευεξίας μέσα στο αυτοκίνητο.

Παράλληλα, η νέα γενιά πολυτελών sedan της BMW, εγκαινιάζει μία εντελώς νέα διάσταση στην ευρυχωρία. Αντίθετα με τις προκατόχους της, η νέα BMW Σειρά 7 θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο αποκλειστικά ως μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο που μεγιστοποιεί το χώρο στο πίσω τμήμα.

Όσο αφορά στα κινητήρια σύνολα, η νέα BMW Σειρά 7 θα προσφέρει τώρα μια επιλογή από κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για πρώτη φορά. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο BMW Group να λαμβάνει υπόψη τις ατομικές ανάγκες του πελάτη, καθώς και παράγοντες που σχετίζονται με τις υποδομές και τις νομικές απαιτήσεις σε όλες τις σχετικές αγορές αυτοκινήτων ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, θα λανσαριστεί αρχικά μόνο η BMW i7. Στις ΗΠΑ, στην Κίνα και σε λοιπές επιλεγμένες περιοχές, πέραν της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης, θα προσφέρονται δύο μοντέλα κατά το λανσάρισμα, το καθένα εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρα και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 αναμένεται να ακολουθήσουν σε πολλές αγορές από τις αρχές του 2023. Αυτές θα περιλαμβάνουν το πρώτο μοντέλο BMW M με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Μία έκδοση με κινητήρα diesel και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V θα προστεθεί στη γκάμα για την Ευρώπη αμέσως μετά το λανσάρισμα στην αγορά. Περαιτέρω εκδόσεις της αμιγούς ηλεκτρικής BMW i7, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής κορυφαίας έκδοσης BMW i7 M70 xDrive, θα είναι διαθέσιμες σε μετέπειτα στάδιο.

Όπως συνέβη με όλες τις προκατόχους της, η νέα BMW Σειρά 7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ και το λανσάρισμά της στην παγκόσμια αγορά θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2022.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Related posts
Moto NewsNews

Zeeho AE6+: Ξεκινάει η διάθεσή του στην Ελλάδα [τιμές]

Auto NewsNews

Το Tesla Cybertruck είναι επιτέλους γεγονός!

Auto NewsEcoNews

Δυο νέες εκδόσεις για το ηλεκτρικό MG4 [τιμές]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!