Auto NewsNews

Η BMW αποκάλυψε την εντυπωσιακή Concept 4 [video]

Το 68ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αποτέλεσε τη σκηνή για τα αποκαλυπτήρια της BMW Concept 4, μιας φουτουριστικής ερμηνείας του διαχρονικού DNA του BMW Group που αντιπροσωπεύει τη μαγεία της coupe οδήγησης στην πιο συναρπαστική εκδοχή της.

Η BMW Concept 4 είναι ένα όχημα με χαμηλωμένο αμάξωμα. Η χαρακτηριστική μάσκα, οι εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα και οι περίοπτες ανάγλυφες επιφάνειες προϊδεάζουν για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου και την οδηγική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει.

Η κάθετα προσανατολισμένη μάσκα εντάσσεται ομαλά στις αναλογίες του εμπρός τμήματος καθώς και στο παρελθόν της BMW, καθώς σχεδιαστικά και στιλιστικά παραπέμπει σε θρυλικά classic μοντέλα, όπως η BMW 328 και η BMW 3.0 CSi και τιμά την μακρά και επιτυχημένη παράδοση της BMW στη δημιουργία ποιοτικών coupe.

Το επιμηκυμένο καπό, το μακρύ μεταξόνιο, η ρέουσα γραμμή οροφής και οι κοντοί πρόβολοι διαμορφώνουν το περίγραμμα ενός μοντέρνου, κομψού και δυναμικού coupe και χαρίζουν στο χαμηλωμένο αμάξωμα μία αίσθηση ορμής, ακόμα και όταν είναι ακίνητο.

Παρατηρώντας την BMW Concept 4 από πιο κοντά, αποκαλύπτονται και άλλες λεπτομέρειες. Οι μινιμαλιστικοί εξωτερικοί καθρέπτες δύο τμημάτων αναδύονται από τις λωρίδες στεγανοποίησης. Το κάτω τμήμα από γυαλιστερό αλουμίνιο επεκτείνει αρμονικά τη λωρίδα στεγανοποίησης και γίνεται κάτοπτρο, ενώ το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο πίσω τμήμα είναι βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος και ολοκληρώνει τη σχεδίαση των καθρεπτών με δυναμικό τρόπο. Στο εσωτερικό των καθρεπτών αιωρείται το λογότυπο BMW, που γίνεται ορατό μόνο μετά από προσεκτική παρατήρηση.

Οι ζάντες αλουμινίου της BMW Concept 4 έχουν ομοίως σχεδιαστεί με προσοχή στη λεπτομέρεια. Σε διάσταση 21 ιντσών με έντονα κοίλη εκδοχή της σπορ σχεδίασης με πέντε ακτίνες, προσελκύουν το βλέμμα στο κέντρο των τροχών. Με το έντονα γυαλιστερό εμπρός τμήμα των ακτινών πάνω σε ελαφρώς σκουρότερο φόντο επιτυγχάνεται μία ελκυστική σοφιστικέ αντίθεση.

Το πίσω τμήμα της BMW Concept 4 βρίσκεται πολύ κοντά στο δρόμο, όπως αρμόζει σε ένα σπορ μοντέλο. Η χαρακτηριστική γραμμή περνώντας από τα πλευρά καταλήγει στο πίσω τμήμα σε μία φαρδιά, οριζόντια καμπύλη και μειώνει οπτικά ακόμα περισσότερο την απόσταση του coupe από το έδαφος.

Παίρνοντας τη σκυτάλη, από το σημείο που σταματά το εμπρός τμήμα, μεγάλες, απέριττες επιφάνειες με λίγες γραμμές αποτελούν το κυρίαρχο θέμα. Το σπορ πίσω παρμπρίζ ενσωματώνεται στο αμάξωμα, σμιλεύοντας στιβαρούς και αθλητικούς «ώμους» στη σχεδίαση της BMW Concept 4, ενώ οι κάθετοι αεραγωγοί πλαισιώνουν το κάτω τμήμα και τονίζουν το φαρδύ στήσιμο του αυτοκινήτου.

Τα πίσω φώτα LED αποτελούνται από ένα στοιχείο οπτικής ίνας, που χαρίζει στο γνώριμο L σχήμα BMW ένα προηγμένο γραφικό “heartbeat” (καρδιογράφημα) και καταργεί το κρυστάλλινο κάλυμμα. Οι καμπύλες υπογραμμίζουν το σπορ, οριζόντιο προσανατολισμό και τη στιβαρότητα του πίσω τμήματος.

Ο εντυπωσιακός διαχύτης που είναι ενσωματωμένος στην τεράστια πίσω ποδιά επισφραγίζει τη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Τα κάθετα πτερύγια χωρίζουν τις καθαρές’επιφάνειες της ουράς του αυτοκινήτου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ευγενή, σπορ καταγωγή του, ενώ το φινίρισμα High-gloss Black με μεταλλικούς κόκκους προσδίδουν πρόσθετη λάμψη.

Τέλος, δύο απολήξεις εξαγωγής αναδεικνύουν ένα νέο, δυναμικό ελεύθερο σχήμα, μία σχεδιαστική λεπτομέρεια της BMW Concept 4 που συνοψίζει την ουσία του αυτοκινήτου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Νέες ειδικές εκδόσεις για τα Jeep Renegade και Compass

Moto NewsNews

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Απριλίου για τα Πανελλήνια Test Rides των Kymco και Voge…

Auto NewsNews

Τα νέα Ford Transit Custom και Tourneo Custom στην Ελλάδα [τιμές]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!