Moto NewsNews

Η Aprilia παρουσιάζει τη νέα RSV4

Η Aprilia RSV4 παραμένει πάντα σημείο αναφοράς επιδόσεων και αγωνιστικής ισχύος. Είναι ένα παράδειγμα του τί μπορεί να επιτευχθεί αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία ενός αγωνιστικού τμήματος, όπως αυτό της Aprilia, το οποίο στη σύντομη ιστορία του έχει κατακτήσει 54 παγκόσμιους τίτλους, επτά εκ των οποίων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK.

Τώρα η Aprilia παρουσιάζει τη νέα RSV4 με νέο σχεδιασμό και εφαρμοσμένη αγωνιστική τεχνολογία. Η RSV4 διαθέτει κινητήρα 65° V4 που πρώτη φορά τοποθετήθηκε σε εργοστασιακή supersport μοτοσυκλέτα παραγωγής. Διαθέτει, επίσης, ένα πλαίσιο απόγονο μιας δυναστείας που έχει κατακτήσει 18 τίτλους και 143 αγώνες Grand Prix στην κατηγορία 250 GP, ενώ είναι εφοδιασμένη με τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα για τη διαχείριση του κινητήρα και τη δυναμική απόδοση της μοτοσυκλέτας.

Επίσης διαθέτει προηγμένη τεχνολογία από την Aprilia, τον πρώτο κατασκευαστή μοτοσυκλετών που υιοθέτησε το πολλαπλών χαρτών σύστημα διαχείρισης γκαζιού Ride-By-Wire στο βασικό εξοπλισμό, αλλά κυρίως το εργοστάσιο που έχει πατεντάρει το σύστημα δυναμικού ελέγχου APRC (dynamic control system), με τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά αυτό-βαθμονόμησης και ελέγχου σούζας, με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα και τις κορυφαίες επιδόσεις.

Ταυτόχρονα με την «απλή» έκδοση, η Aprilia RSV4 1100 Factory προσθέτει στις ικανότητές της τον αποκλειστικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Öhlins, ικανές να βελτιώσουν αφενός την αίσθηση και την απόδοση των πιο έμπειρων αναβατών στην πίστα και αφετέρου την άνεση και την χρηστικότητα κατά την οδήγηση στον δρόμο.

Η Aprilia RSV4 1100 Factory παρέχει εκπληκτικές επιδόσεις που συνδυάζονται με πλαίσιο και αναρτήσεις αγωνιστικών προδιαγραφών και με ένα κορυφαίο πακέτο ηλεκτρονικών ελέγχων.

Εστιασμένο στην αποκλειστικότητα αυτού του μοντέλου, το Κέντρο Σχεδιασμού της Aprilia εργάστηκε σκληρά για να κάνει την RSV4 1100 Factory μοναδική και ασυναγώνιστη ακόμη και στα χρώματα, δίνοντας μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Οι χρωματικοί συνδυασμοί τονίζουν την αποκλειστικότητα των προηγμένων υλικών όπως είναι το ανθρακόνημα στο μπροστινό φτερό, τα πλαϊνά καπάκια, το προστατευτικό του τελικού της εξάτμισης, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και το νέο εμπρόσθιο κάλυμμα του ρεζερβουάρ. Παρέχουν αρμονική αντίθεση με το φινίρισμα τιτανίου του ομολογκαρισμένου τελικού της Akrapovic και τους αλουμινένιους τροχούς ίδιου χρώματος.

Για τα γραφικά επιλέχτηκε ένα ελκυστικό κατάμαυρο ματ στυλ, το οποίο δίνει έμφαση στην πανέμορφη εμφάνιση του πλαισίου δύο δοκών και του ψαλιδιού, και τα δύο από αλουμίνιο. Με δεδομένες τις εκπληκτικές επιδόσεις της RSV4 1100 Factory, η Aprilia παρουσιάζει για πρώτη φορά αεροδυναμικά βοηθήματα στο φέρινγκ μιας μοτοσυκλέτας παραγωγής, χάρη στην εξέλιξη που έγινε από την Aprilia Racing στο πρωτότυπο RS-GP, από όπου προέρχονται.

Επιπλέον, το σχήμα τους σχεδιάστηκε σε αεροδυναμική σήραγγα και η κλίση που επιλέχθηκε, εκμεταλλεύεται το υψηλότερο κάθετο φορτίο του αέρα που περνά από τους αγωγούς και επιτρέπει στα βοηθήματα να αυξάνουν τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Συμβάλλουν στη μείωση της τάσης για ανύψωση του μπροστινού τροχού κατά την έξοδο από στροφή και ταυτόχρονα αυξάνουν τη σταθερότητα σε συνθήκες δυνατού φρεναρίσματος.

Η νέα σειρά Aprilia RSV4 διατίθεται στα σημεία πώλησης Aprilia στα 18.670 για την έκδοση RR και στα 24.750 ευρώ για την Aprilia RSV4 1100, με ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων, που περιλαμβάνουν 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και 4 χρόνια οδική βοήθεια.

Related posts
Auto NewsNews

Στη Σλοβακία η κατασκευή του επόμενου ηλεκτρικού Cayenne!

Moto NewsNews

Από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2023

Auto NewsNews

Το Audi House of Progress ανοίγει τις πύλες του στο Autostadt Wolfsburg...

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!