H FCA μετά την συγχώνευση της με την PSA (δες εδώ) αλλάζει τα σχέδια που είχε ανακοινώσει παλαιότερα για κατασκευή νέων σπορ μοντέλων, με νέα, που θέλουν την περισσότερη έμφαση να δίνεται στην κατασκευή νέων SUV μοντέλων, αφού είναι και πιο κερδοφόρα.
Να θυμίσουμε ότι στα παλαιότερα σχέδια, μεταξύ άλλων είχε ανακοινωθεί η αναβίωση της GTV, η κατασκευή της νέας 4C αλλά και της 8C, καθώς και άλλων κουπέ μοντέλων.
Πλέον, τα σχέδια περιλαμβάνουν την κατασκευή δύο ακόμα νέων SUV που θα πλαισιώνουν τις Stelvio και Tonale, καθώς και ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου.
Η απόφαση αυτή ήρθε με βάση τα απογοητευτικά στοιχεία πωλήσεων της Alfa Romeo σε αντίθεση με τη συνεχώς αυξανόμενη τάση των SUV και την ηλεκτροκίνητη εποχή που έρχεται.
Βέβαια, κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι πως παρά την απόφαση αυτή της Alfa Romeo, η αδελφική Maserati θα συνεχίσει την κατασκευή των σπορ μοντέλων, με την Alfieri να έχει προγραμματιστεί για το 2020 και την επόμενη GranTurismo για το 2021.