MotorsportRace News

Η ομάδα Peugeot TotalEnergies κέρδισε το βραβείο FIA WEC και ACO Low-Carbon Impact Award

Η τελετή απονομής των βραβείων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) της FIA έκλεισε τη σεζόν 2023 με την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα της χρονιάς στο Μπαχρέιν. Με την ευκαιρία αυτή, η TeamPeugeot TotalEnergies κέρδισε το βραβείο της FIA WEC DHL Sustainability Endurance, που αποτελεί επιβράβευση της ομάδας για τις προσπάθειές της να αποδεσμεύσει τις δραστηριότητές της από άνθρακα…

Στο πλαίσιο του σχεδίου Dare Forward, ο Όμιλος Stellantis έχει καθορίσει μια στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με στόχο ουδέτερο άνθρακα έως το 2038. Η Stellantis Motorsport, ένα τεχνολογικό εργαστήριο, δημιούργησε ως εκ τούτου ένα αναμενόμενο πρόγραμμα απανθρακοποίησης. Η επικεφαλής αυτού του έργου, η Team Peugeot TotalEnergies έχει εντοπίσει αρκετούς πυλώνες δράσης σε τέσσερις βασικούς τομείς για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Αυτοί οι τέσσερις τομείς είναι: η παραγωγή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, η εφοδιαστική αλυσίδα, οι οδηγοί, η ομάδα και η δέσμευση των εργαζομένων.

Ως μέρος του Low-Impact Carbon Award, η Team Peugeot TotalEnergies επικεντρώθηκε σε τρεις από τις τέσσερις προκλήσεις που προτείνει η ACO (Automobile Club de l’Ouest): να μετρήσει το αποτύπωμα άνθρακα, να καταναλώνει λιγότερα και περισσότερο οικολογικά και τελικά να θέσει στόχο να δεσμευτεί σημαντικά για τη μείωση των εκπομπών της έως το 2030.

Η Stellantis Motorsport συνεργάζεται στενά με τους, ειδικούς στον τομέα τους συνεργάτες της, TotalEnergies και Capgemini. Για παράδειγμα, η χρήση ανανεώσιμων καυσίμων TotalEnergies από τους ανταγωνιστές της στον θεσμό WEC επέτρεψε την εξοικονόμηση περισσότερο από το 66% των εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, οι μηχανικοί είναι πια εκπαιδευμένοι να ενσωματώνουν αρχές οικολογικού σχεδιασμού στον τομέα της τεχνογνωσίας τους, βελτιστοποιώντας τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών.

Οι υπεύθυνοι προμηθειών του Ομίλου περιλαμβάνουν περιβαλλοντικά κριτήρια σε όλους τους διαγωνισμούς και όσον αφορά τα logistics, η ομάδα βρίσκεται σε συνεργασία με τους φορείς προώθησης του πρωταθλήματος για μια πιο πράσινη προσέγγιση. Μέρος των δράσεων που υλοποιούνται από το 2022 είναι: ενθάρρυνση της χρήσης θαλάσσιων μεταφορών, μείωση του βάρους των μεταφερόμενων ανταλλακτικών και αυτοκινήτων και βελτιστοποίηση και μείωση των μετακινήσεων της ομάδας για τα Σαββατοκύριακα δοκιμών και αγώνων. Για να εργαστούν όλοι οι εργαζόμενοι προς αυτόν τον στόχο, έχουν οργανωθεί εργαστήρια στο εργοστάσιο του Satoryπροκειμένου να συζητηθούν οι αιτίες και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής χάρη στο Climate Fresk.

Όλες οι ανθρώπινες ενέργειες και εκδηλώσεις οδηγούν σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ωστόσο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, σε σύγκριση με άλλα αθλήματα είναι μπροστά από την εποχή του. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός κάνει πολύ περισσότερα από μία απλή μείωση των εκπομπών ρύπων του, και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες για μια πιο ελεύθερη και πιο πράσινη μετακίνηση.

Η Stellantis Motorsport με τη σειρά της έχει μεγαλύτερο όραμα από αυτό που ζητείται από τους κανονισμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πολιτικής για να γίνει το άθλημά πιο βιώσιμο. Είναι πλέον μια σημαντική πρόκληση για την κοινωνία μας. Σε αυτόν τον στόχο, το πρώτο βήμα θα είναι η StellantisMotorsport να αποκτήσει το καθεστώς τριών αστέρων από το πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαπίστευσης της FIAέως το τέλος του 2023. Για να δούμε…

Related posts
HotIn Pen & InkManuscriptsMotorsportWRCΧρήστος Κίτσος

Ράλλυ Σαρδηνίας: Ένας απ’ τους ιδρυτικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος…

HotMotorsportRace News

Lancia: Αποκάλυψη για τα νέα Ypsilon HF και Ypsilon Rally 4 HF!

Formula 1HotMotorsport

F1: 8ος Γύρος - GP Μονακό [24 - 26 Μαΐου 2024]

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!