Με επιτυχία στέφθηκαν οι δοκιμές υψηλών ταχυτήτων της McLaren στο διαστημικό κέντρο Kennedy Space Center, όπου η νέα πρωτότυπη Speedtail πέτυχε ταχύτητα πάνω από 400 χλμ./ώρα!
Το πρωτότυπο με την ονομασία XP2 χρησιμοποίησε τον τεράστιο αεροδιάδρομο όπου προσγειώνεται το διαστημικό λεωφορείο της NASA και εκεί κατάφερε να πετύχει την εξωπραγματική του τελική ταχύτητα πάνω από 30 φορές!
Ενώ το διαστημικό λεωφορείο της NASA χρησιμοποιεί τον 4,5 χλμ. διάδρομο για να επιβραδύνει κατά την προσγείωση, η πρωτότυπη McLaren Speedtail τον χρειάστηκε για να επιταχύνει στην τελική ταχύτητα των 400 χλμ./ώρα, η οποία είναι η υψηλότερη για μια McLaren παραγωγής έως σήμερα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το XP2 έπιασε τα 300 χλμ./ώρα από στάση σε 13 δευτερόλεπτα. Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι κατά πόσο η εταιρεία άλλαξε τα ελαστικά του πρωτότυπου αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Σε τέτοιες ταχύτητες, αυτοκίνητα όπως η Bugatti Chiron και πριν από αυτή η Veyron, χρησιμοποιούν ειδικού σχεδιασμού, πανάκριβα ελαστικά, ώστε να μην σκάνε σε υψηλές ταχύτητες.
Ταυτόχρονα με την τελική ταχύτητα, η McLaren μπόρεσε να δοκιμάσει και την αεροδυναμική του νέου αυτοκινήτου, καθώς επίσης και τις αντοχές του κινητήρα. Ο τελευταίος, με συνδυασμό ισχύος βενζίνης-ηλεκτρισμού παράγει 1.050 ίππους, ενώ η ροπή του φτάνει τα 1.150 Nm, με τη μπαταρία να αποδίδει 5.2 kW/κιλά βάρους, κάτι που η εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι η καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους στη βιομηχανία αυτή τη στιγμή.
Περισσότερες φωτογραφίες: