Auto NewsNews

Ανανέωση για τη Σειρά 3 της BMW

Σχεδιαστικά ανανεωμένη, με ένα εκτενώς εκσυγχρονισμένο, πολυτελές περιβάλλον και σαφή βήματα προς τα εμπρός στους τομείς της ψηφιοποίησης, του ελέγχου/λειτουργίας και του εξοπλισμού, η νέα έκδοση της BMW Σειράς 3 ξεκινά προκειμένου να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στο παγκόσμιο success story της γκάμας του μοντέλου.

Εμφανισιακά, οι αλλαγές εμπρός εντοπίζονται στις νέες μεγάλες εισαγωγές αέρα και στη μάσκα νεφρών που έχει ανασχεδιαστεί, ενώ επίσης νέοι είναι και οι προβολείς, οι οποίοι είναι πιο λεπτοί, τεχνολογίας full-LED και με τα φώτα ημέρας να είναι διατεταγμενα σε σχήμα ανεστραμμένου L για τη δημιουργία μιας αρμονικής και μοντέρνας εμφάνισης.

Στο πίσω μέρος, συναντούμε στην ανανεωμένη εκδοχή μία υψηλότερη αναλογία επιφανειών βαμμένων στο χρώμα του αμαξώματος και η απέριττη σχεδίαση χαρίζουν στο πίσω μέρος της νέας BMW Σειράς 3 Sedan και της νέας BMW Σειράς 3 Touring μία ιδιαίτερα προηγμένη εμφάνιση.

Στα ενδότερα τώρα, το εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 3 είναι πλήρως αναβαθμισμένο. Η οδηγοκεντρική φιλοσοφία ενσαρκώνεται τώρα στην στάνταρ, κυρτή οθόνη BMW Curved Display, όπου μία οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μία οθόνη ελέγχου με διαγώνιο στις 14,9 ίντσες συγχωνεύονται σε μία ενιαία, πλήρως ψηφιακή μονάδα υψηλής ανάλυσης. Αυτός ο προηγμένος σχεδιασμός του cockpit έχει στον πυρήνα του την προηγμένη ψηφιοποίηση και επιτρέπει τη σημαντική μείωση του αριθμού των μπουτόν και των χειριστηρίων υπέρ του ελέγχου μέσω της αφής και της φωνής.

Ταυτόχρονα, ο επιλογέας του κιβωτίου Steptronic οκτώ σχέσεων έχει επίσης μία νέα σχεδίαση. Είναι τοποθετημένος στο πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα μαζί με το κουμπί Start/Stop, το iDrive Controller, τα μπουτόν Driving Experience Control, το χειρόφρενο και άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Όσο αφορά στα συστήματα κίνησης, πλέον υπάρχουν αποδοτικοί κινητήρες εσωτερικής καύσης με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και εξηλεκτρισμένα χαρακτηριστικά με τη μορφή plug-in υβριδικής και ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, που πετυχαίνουν μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόλαυσης και οικονομίας καυσίμου. Αναλυτικότερα, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan μπορεί να παραγγελθεί σε τρεις plug-in υβριδικές εκδόσεις και η νέα BMW Σειρά 3 Touring σε τέσσερις επιλογές. Πλέον αυτών, τέσσερις κινητήρες βενζίνης και τέσσερις diesel με τέσσερις ή έξι κυλίνδρους προσφέρονται για τις εκδόσεις Sedan και Touring.

Κλείνοντας, στην κορυφή των μηχανικών συνόλων που διατίθενται για το Sedan και το Touring είναι δύο BMW Performance μοντέλα της BMW M με εξαιρετικά σπορ χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι η BMW Σειρά 3 καλύπτει ένα εύρος ισχύος από 150 μέχρι 374 ίππους, ενώ όλοι οι κινητήρες που προορίζονται για τη νέα BMW Σειρά 3 συνδυάζονται με ένα κιβώτιο Steptronic (στάνταρ). Προαιρετικά, διατίθεται και ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, που ξεχωρίζει με τις δυναμικές αλλαγές του, ενώ διαθέτει λειτουργία ελέγχου εκκίνησης Launch Control για βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση κατά την επιτάχυνση από στάση, καθώς και λειτουργία Sprint για στιγμιαία αύξηση της ισχύος στις επιταχύνσεις στις μεσαίες στροφές.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Η Suzuki ετοιμάζει ηλεκτρικό Jimny για την Ευρώπη!

Auto NewsNews

Volkswagen ID.7: Έρχεται με έξυπνο σύστημα κλιματισμού!

Auto NewsNews

Tο Renault Group και η CEA εξελίσσουν νέο ενσωματωμένο αμφίδρομο φορτιστή

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!