Auto NewsNews

Ανανέωση για την Toyota Corolla

Λίγα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να έχουν θέσει τα θεμέλια για μια επιτυχημένη πορεία καλύτερα από την Toyota Corolla, ένα μοντέλο που έχει πουλήσει περισσότερα οχήματα σε όλο τον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο…

Αν και το όνομα Corolla κυκλοφορεί πάνω από μισό αιώνα, ανέκαθεν παρακολουθούσε τις μεταβολές στις ανάγκες και προτιμήσεις των οδηγών. Γι’ αυτό κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ με πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων σε 12 γενιές από το 1966.

Αυτή η ικανότητα να προσαρμόζεται στις επιταγές της εκάστοτε εποχής επιβεβαιώνεται τώρα για μία ακόμα φορά με την ανακοίνωση της νέας -ή αν θέλετε καλύτερα ανανεωμένης- Corolla, η οποία μπορεί εμφανισιακά να είναι ίδια με το μοντέλο που λανσαρίστηκε πριν από τρία χρόνια, αλλά έρχεται με νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης και νέες εφαρμογές της τεχνολογίας.

Εμφανισιακά, η νέα γκάμα της Corolla αποκτά μία πιο εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εμφάνιση με αλλαγές στο «άνοιγμα» μάσκας, στα πλαίσια των προβολέων ομίχλης και στα σχέδια των ζαντών αλουμινίου.

Στο εσωτερικό, το στιλ είναι πιο μοντέρνο και premium με νέα γραφικά, ταπετσαρίες και ανάγλυφα μοτίβα που προσθέτουν τρισδιάστατο βάθος και οπτική γοητεία στις ταπετσαρίες, τις επιφάνειες και τα φινιρίσματα, ενώ οι συνδυασμοί επενδύσεων και ταπετσαριών καθισμάτων ακολουθούν τα νέα θέματα Dark και Light Harmony (ανάλογα με τον τύπο του αμαξώματος) με ταιριαστά χρώματα και φινιρίσματα που προσδίδουν στην καμπίνα μία σύγχρονη, κομψή αίσθηση.

Οι σημαντικότερες όμως αλλαγές μέσα παρατηρούνται στη μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων 10.5”, που παρουσιάζει γραφικά με υψηλή ευκρίνεια και διαθέτει αντιθαμβωτική επιφάνεια, εξασφαλίζοντας άριστη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Επίσης νέος, είναι και ο πίνακας οργάνων που πλέον περιλαμβάνει μια οθόνη 12.3” και μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του οδηγού σε τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις: Casual, Smart, Sport και Tough.

Όσο αφορά στα κινητήρια σύνολα, η νέα Corolla ενσωματώνει την πέμπτη γενιά του κορυφαίου σε όλο τον κόσμο αυτοφορτιζόμενου, πλήρως υβριδικού, ηλεκτρικού συστήματος της Toyota.

Όπως και στο τρέχον μοντέλο, διατίθενται υβριδικά συστήματα 1.8 και 2.0 λίτρων. Και τα δύο επωφελούνται από σημαντικές αλλαγές στον θερμικό κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα τους που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία με πρόσθετη ισχύ και βελτιωμένη απόδοση, ενώ ίδιες ή χαμηλότερες έχουν μείνει οι εκπομπές CO2(ανάλογα με το σύστημα κίνησης). Η μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) και ο ηλεκτροκινητήρας, σε συνδυασμό με τη μονάδα κιβωτίου/διαφορικού, έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι ισχυρότερη αλλά μικρότερη και ελαφρύτερη (μείωση βάρους έως 18 kg, ανάλογα με το σύστημα κίνησης).

Η συνολική ισχύς από το σύστημα των 1.8 λίτρων είναι 140 ίπποι, μειώνοντας κατά 1,7 δευτ. τον χρόνο της επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα που πλέον επιτυγχάνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα. Παρά την αυξημένη απόδοση, οι εκπομπές CO2 παραμένουν αμετάβλητες στα 102 γραμ./χλμ.

Για το σύστημα των 2.0 λίτρων, η συνολική ισχύς έχει αυξηθεί στα 196 άλογα και έχει εξοικονομηθεί σχεδόν μισό δευτερόλεπτο από τον χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα, που φτάνει πλέον στα 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ μειώθηκαν κατά 3 γραμ./χλμ. οι τιμές εκπομπών CO2 στο συνδυασμένο κύκλο στα 107 γραμ./χλμ.

Τέλος, οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν προς το τέλος του χρόνου, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στις αρχές του 2023 και τις τιμές να είναι λίγο πιο αυξημένες σε σχέση με τις σημερινές.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Related posts
Auto NewsNews

Η γκάμα του Jeep Avenger διευρύνεται...

Auto NewsNews

Ανανέωση για το Audi Q8

Auto NewsNews

Ανανέωση για το Mazda3

Εγγραφείτε στο newsletter μας...

…και ενημερωθείτε με άποψη για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα!