full screen background image
Search
Παρασκευή 15 Δεκέμβριος 2017
  • :
  • :

LE MANS 24 HOURS 2017 [VIDEO]

Αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους αγώνες, είναι και ο 24ωρος αγώνας αντοχής του Le Man και για αυτό πριν κάνουμε την ανασκόπηση του φετινού αγώνα, αποφασίσαμε να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στον δημοφιλέστερο αγώνα αντοχής.

Αρχίζοντας λοιπόν με την ιστορία, σε μια εποχή όπου οι αγώνες αυτοκινήτων Formula 1, ήταν η κυρίαρχη μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλη την Ευρώπη, ο αγώνας στο Le Mans σχεδιάστηκε για να παρουσιάσει μια διαφορετική δοκιμασία.

Έτσι, αντί να έχουν στόχο οι εταιρίες να κατασκευάσουν τα γρηγορότερα μονοθέσια που μπορούν, επικεντρώθηκαν στην ικανότητα να κατασκευάσουν τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν στην πολύωρη δοκιμασία.

Έτσι δημιουργήθηκε το Le Mans. O 24ωρος αγώνας στο Le Mans είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Είναι αγώνας αντοχής και διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1923!

Η πίστα ονομάζεται Circuit de la Sarthe και βρίσκεται κοντά στην πόλη Le Mans στην Γαλλία. O αγώνας διεξάγεται τον Ιούνιο ξεκινώντας στις 4 η ώρα το απόγευμα του Σαββάτου και η καρώ σημαία πέφτει 24 ώρες μετά, την επόμενη μέρα.

Αποτελείται από ένα μείγμα δημόσιων δρόμων και ένα μέρος από πίστα, με μήκος 13.629 χιλιόμετρα, ενώ η διοργανώτρια αρχή είναι το Automobile Club de l’Quest ACO.

Η δυσκολία είναι ότι πληρώματα, αυτοκίνητα και μηχανικοί υποστήριξης πρέπει να δουλέψουν – αγωνιστούν για 24 ώρες άψογα χωρίς να υποστούν μηχανική βλάβη.

Η σημαντικότερη αλλαγή στην πίστα έγινε το 1990 όταν η FIA αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να γίνει η προσθήκη δύο chicanes στην μεγάλη ευθεία των 6 χιλιομέτρων (Mulsanne). Και αυτό γιατί στον αγώνα του 1988 ο Γάλλος οδηγός Roger Dorchy με το Peugeot WM-P88 πέτυχε τελική ταχύτητα 405 χλμ./ώρα.!

Τώρα η μέγιστη τελική ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν τα πρωτότυπα είναι της τάξης των 330 – 340 χιλιομέτρων ανά ώρα. Και κάτι ακόμα που καθιστά τον αγώνα τόσο διάσημο είναι ότι είναι ένα μέρος από το Triple Crown of Motorsport. Τα άλλα δυο μέρη είναι ο αγώνας της Formula 1 στο Μονακό και ο αγώνας στην Αμερική, το Ιντιανάπολις 500. Δηλαδή όποιος οδηγός μπορέσει και κερδίσει αυτούς τους τρεις αγώνες θα έχει πετύχει το μεγαλύτερο επίτευγμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό παγκοσμίως!

Μέχρι φέτος 17 οδηγοί προσπάθησαν αλλά μόνο ένας το κατάφερε και αυτός δεν είναι άλλος από τον Graham Hill.

Το 1966 την Ιντιανάπολις 500, το 1972 το Le Mans και πέντε φορές το Μονακό (1963, 1964, 1965, 1968 και 1969).

Ο μόνος εν ενεργεία οδηγός τώρα που μπορεί να το πετύχει, είναι ο Juan Pablo Montoya, που έχει κερδίσει την Ιντιανάπολις 500 το 2000 (και το 2015) και το Μονακό το 2003.

Οι 24 ώρες του Le Mans είναι μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σπορ Αυτοκινήτων και από το 2012 είναι γύρος και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Αντοχής της FIA, ενώ τα αυτοκίνητα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στα πρωτότυπα και στα αυτοκίνητα Grand Touring. Επίσης και οι δυο κατηγορίες αυτές χωρίζονται σε δυο υποκατηγορίες αντίστοιχα. Τα πρωτότυπα, στην LMP1 και LMP2, και τα αυτοκίνητα στην GTAm και GTPro. Οι συμμετοχές κάθε χρόνο ανέρχονται στο νούμερο 60.

Επιστρέφοντας στην φετινή διοργάνωση, νικήτρια ομάδα ήταν η ομάδα της Porsche που κέρδισε τον φετινό αγώνα θρίλερ στο Le Mans.

Ο αγώνας πάντα ήταν απρόβλεπτος, μην ξεχνάμε ότι την περσινή χρονιά (δες εδώ) το πρωτότυπο της Toyota που προηγούνταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα σταμάτησε έναν γύρο πριν το τέλος, αλλά αυτό που συνέβη φέτος λίγοι θα μπορούσαν να το προβλέψουν.

Το 2017 οι 24 ώρες του Le Mans ήταν ο τρίτος γύρος του Πρωταθλήματος αντοχής και τα είχε όλα, συγκίνηση, χαρά, απογοήτευση, απρόβλεπτα και δράμα, ένα κανονικό θρίλερ λοιπόν!

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να μην τα έχει όλα αυτά, καθώς όπως προείπαμε είναι ο μεγαλύτερος και διασημότερος αγώνας αντοχής στον κόσμο.

Ο οδηγός της Toyota, Kamuri Kobayashi, κέρδισε την pole position και ταυτόχρονα έκανε και ρεκόρ γύρου.

Ο Ιάπωνας οδηγός, στο Νο7 Toyota TS050 Hybrid, έκανε 3:14.791 με μέση ωριαία ταχύτητα τα 251.9 χιλιόμετρα την ώρα και ανέβασε την Toyota στην πρώτη θέση της εκκίνησης.

Το ρεκόρ για τον ταχύτερο γύρο όμως κρατάει ακόμα ο Pedro Rodriguez, από το 1971 με 3:13.90 με ένα Porsche 917.

Βέβαια τότε στην πίστα δεν υπήρχαν τα δύο chicanes.

LMP1

Στην κατηγορία LMP1 συμμετείχαν μόνο έξι πρωτότυπα!

Δύο Porsche 919 Hybrid, τρία Toyota TS050 Hybrid και ένα της Bykolles Racing Team.

Η ομάδα της Porsche, από την αρχή διεκδίκησε τον αγώνα και τελικά κατάφερε να κερδίσει την 85η έκδοσή του με το Νο2 Porsche 919 Hybrid και πλήρωμα τους Timo Bernhard, Brendon Hartley και Earl Bamber.

Είναι η 19η φορά που κερδίζει η ομάδα της Porsche τον συγκεκριμένο αγώνα. Για να φθάσουν όμως στη νίκη πέρασαν ένα πολύ άσχημο βράδυ, αφού αναγκάστηκε το πρωτότυπο να παραμείνει στα pit για περισσότερο από μια ώρα (90 λεπτά για την ακρίβεια), μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον μπροστινό κινητήρα του υβριδικού συστήματος.

Όταν επέστρεψε στην πίστα ήταν πολύ πίσω, περισσότερο από τρεις γύρους, από τον πρώτο. Αλλά και οι τρεις οδηγοί έβαλαν το κεφάλι κάτω, οδήγησαν γρήγορα, κάνοντας συνέχεια πολύ γρήγορους γύρους και κατάφεραν να φθάσουν στην πρώτη θέση 10 λεπτά πριν λήξει ο αγώνας!

Στην δεύτερη θέση της κατηγορίας τερμάτισε με το Νο8 ένα Toyota TS050 Hybrid με πλήρωμα τους Sebastien Buemi, Anthony Davidson και Kazuki Nakajima.

Αυτό ήταν και το μοναδικό άλλο πρωτότυπο της κατηγορίας που τερμάτισε! Αντιμετώπισαν και αυτοί ένα παρόμοιο πρόβλημα με τον μπροστινό κινητήρα, έχασαν πολύτιμο χρόνο και τερμάτισαν στην 9η θέση της γενικής κατάταξης, εννέα γύρους πίσω.

Η Toyota πέρασε μια καταστροφική νύχτα, αφού εγκατέλειψαν και τα δυο άλλα πρωτότυπα της, μέσα σε 20 λεπτά το ένα από το άλλο. Το πρώτο με πρόβλημα στον συμπλέκτη και το άλλο μετά από σύγκρουση με πρωτότυπο της κατηγορίας LMP2.

Φαίνεται ότι το Le Mans δεν την θέλει την Toyota. Έχει πέντε δεύτερες θέσεις, πέρσι εγκατέλειψαν ένα γύρο πριν το τέλος και φέτος είχαν ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο.

Την ίδια τύχη είχε και το δεύτερο πρωτότυπο της Porsche, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην 21η ώρα από πρόβλημα στον κινητήρα, την στιγμή που οδηγούσε ο Andre Lotterer. Όσο αφορά το πρωτότυπο της Bykolles Racing Team, εγκατέλειψε και αυτό τις πρώτες ώρες από κινητήρα.

LMP2

Η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές, 25 σε αριθμό, ήταν αυτή της LMP2. Και ήταν και η κατηγορία που έκλεψε την παράσταση, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα πρωτότυπο της κατηγορίας αυτής οδηγούσε τον αγώνα για πολλές ώρες και μάλιστα θα μπορούσε να νικήσει, αν δεν είχε αυτόν τον «ξέφρενο» ρυθμό το Porsche 919 Hybrid, της νικήτριας ομάδος στο τελικό στάδιο του αγώνα.

Ο λόγος για το πρωτότυπο Oreca 07 – Gibson της Jackie Chan DC Racing. Ναι καλά διαβάσατε! Ο γνωστός ηθοποιός Jackie Chan έγινε ιδιοκτήτης αγωνιστικής ομάδος και ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό!

Το πρωτότυπό του οδήγησε τον αγώνα για πολλές ώρες, αλλά τελικά τερμάτισε στην δεύτερη θέση της γενικής και στην πρώτη βέβαια της κατηγορίας LMP2 με πλήρωμα τους Ho Pin Tung, Thomas Laurent και Oliver Jarvis.

Απόλυτα επιτυχής λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη εμφάνιση της ομάδας του Jackie Chan στο Le Mans, αφού και το δεύτερο πρωτότυπο της ομάδος, τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατηγορίας και στην τέταρτη της γενικής κατάταξης, με πλήρωμα τους David Cheng, Tristan Gommendy και Alex Brundle (ο γιος του οδηγού της Formula 1 Martin Brundle).

Επίσης είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει Κινέζος οδηγός στο βάθρο του Le Mans.

H μόνη ομάδα που αμφισβήτησε την Κινέζικη ομάδα ήταν αυτή του Vaillante Rebellion, ενώ και αυτή η ομάδα χρησιμοποιεί πρωτότυπο Oreca 07-Gibson και είχε πλήρωμα τους Mathias Beche, David Heinemeier και Nelson Piquet Jr. (άλλος ένας γιος μεγάλου οδηγού της Formula 1) αλλά δεν μπόρεσε να πιέσει τόσο όσο έπρεπε και περιορίστηκε στην δεύτερη θέση της κατηγορίας, δύο γύρους πίσω.

GTEPro

Δεκατρείς συμμετοχές είχε η συγκεκριμένη κατηγορία και εδώ η κατάκτηση της πρώτης θέσης είχε δόση θρίλερ!

Τη νίκη στην κατηγορία GTEPro πήρε ένα αυτοκίνητο της Aston Martin Racing. Μια Aston Martin Vantage με πλήρωμα τους Jonny Adam, Daniel Serra και Darren Turner, που πήρε μια δραματική νίκη, κρατώντας τους θεατές στις μύτες των ποδιών τους μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας!

Η αποφασιστική κίνηση έγινε μόλις στον προτελευταίο γύρο, όταν η Aston Martin προσπέρασε μια Chevrolet Corvette C7R που προηγούνταν για πολύ μεγάλο μέρος του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη.

H Corvette δεν μπόρεσε να αντισταθεί και συναίνεσε στην προσπέραση, γιατί είχε ξεμείνει από λάστιχα. Τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση, αφού την προσπέρασε και μια Ford GT της Ford Chip Ganassi Team UK.

To πλήρωμα της Ford ήταν οι Harry Tincknell, Andy Priaulx και Pipo Derani, ενώ την Chevrolet οδήγησαν οι Magnussen, Garcia και Taylor.

GTEAm

H κατηγορία είχε 16 συμμετοχές. Η Ferrari 488 GTE, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της κατηγορίας αφού κατέλαβε και τις τρεις πρώτες θέσεις.

Δεν άφησαν περιθώριο σε κανέναν και πήραν δίκαια τη νίκη.

Πρώτη τερμάτισε μια Ferrari 488 GTE της JMW Motorsport με πλήρωμα τους Smith,Stevens και Yanthoor. Δυο γύρους πίσω τερμάτισε μια άλλη Ferrari 488 της Spirit of Race με τους Cameron, Scott και Cioci, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε μια ακόμη 488 GTE της Scuderia Corsa με τους Magneil, Sweedler και Bell.

Περισσότερες φωτογραφίες: