full screen background image
Search
Τετάρτη 18 Ιούλιος 2018
  • :
  • :

ΚΑΡΑΠΑΤΕΙΑ 2017: Όλα έτοιμα για την Ανάβαση Αγκίστρου

Την Κυριακή ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης του ΒΑΟ Θεσσαλονίκη στην Ανάβαση Αγκίστρου!

Από ανέκαθεν οι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης στο άθλημα της ποδηλασίας, εξιτάριζαν το μυαλό των εκάστοτε πρωτοπόρων γιατί απλά καλούνταν να αποδείξουν τα αποτελέσματα της πολύμηνης προσπάθειάς τους, η οποία, κάποιες φορές δεν ανταμείβεται!

Έχουνε περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η αείμνηστη «μητέρα» όλων των ποδηλατιστών της Βορείου Ελλάδος, η κ. Καραπατή, έφυγε από την ζωή αυτή αφήνοντας ορφανούς όλους εμάς τους τότε, μικρούς και άσημους ποδηλάτες! Από εκείνα τα άγουρα χρόνια του αθλήματος μέχρι και σήμερα έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Προς τιμήν της κ. Καραπατή ο Βυζαντινός Αθλητικός Όμιλος διοργανώνει κάθε χρόνο την περίοδο των αναβάσεων ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, όπου έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε αυτόν και αθλητές μικρότερων κατηγοριών.

Λόγο της ιδιαίτερης σημασίας που έχει ο αγώνας αυτός, κάθε χρόνο η διοίκηση του ΒΑΟ βάζει τα δυνατά της για την απρόσκοπτη τέλεσή του. Φέτος άλλαξε η τοποθεσία διεξαγωγής, καθώς πλέον «ο αθλητής ποδηλάτης κινδυνεύει ακόμη και όταν αγωνίζεται».

Φέτος, ο συγκεκριμένος ποδηλατικός αγώνας θα γίνει από την πόλη του Σιδηροκάστρου μέχρι το νέο ενεργειακό πάρκο της Protergia, μιας και έχει οριστεί η διαδρομή των 7,5 χλμ την οποία θα τρέξουν οι αθλητές κόντρα στα χρονόμετρα, τα οποία θα καταγράψουν τον καλύτερο, που εν συνεχεία θα ανταμειφθεί, με έναν ξεχωριστό τρόπο. Ο πρώτος νικητής της Ανάβασης του Όρους Άγκιστρον θα τιμηθεί με 150 ευρώ, τα οποία δωρίζει ο χορηγός και υποστηρικτής του αγώνα, το Livemedia στη μνήμη της «Μυροφόρας Σάρα Παρχαρίδου», η οποία αποτέλεσε μία «ξεχωριστή» μητέρα για πολλούς ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια το Livemedia αποτελεί ίσως τον δυνατότερο πυλώνα ενημέρωσης για την αγωνιστική ποδηλασία, καθώς στηρίζει όχι μόνον τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΜΑΘ αλλά και τους αγώνες open οπουδήποτε προσκαλεστεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Εφέτος, ο ΒΑΟ με τα «ΚΑΡΑΠΑΤΕΙΑ 2017» τολμά αυτό που πολλοί σύλλογοι θα απέφευγαν στις μέρες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει το άθλημα της ποδηλασίας. Την αποκέντρωση και την γνωριμία ακόμη μίας άγνωστης περιοχής όπου μέχρι πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε μέρος της «ιστορικής γραμμής Μεταξά».

Η ανάβαση στο όρος Άγκιστρο θα αποτελέσει ένα μοναδικό αγώνα όπου κάθε χρόνο οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν ένα νέο ρεκόρ αφού πρωτίστως καταφέρουν να σπάσουν το προηγούμενο!

Το θετικό στην διαδρομή του αγώνα είναι η απουσία των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες για ατυχήματα.

Η εκκίνηση έχει οριστεί για τις 11 το πρωί της Κυριακής και αναμένεται να δώσουν το παρών αθλητές από όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης.

Οι απονομές του αγώνα θα πραγματοποιηθούν στον Μεθωριακό Σταθμό της Βυρώνειας -που είναι και ο μεγάλος χορηγός της Ανάβασης- μία ώρα αργότερα μετά από τον τερματισμό των αθλητών.

Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα είναι το Livemedia και το περιοδικό της Βορείου Ελλάδος AutoMoto.